Mopan Suceava
Actualitate

Izoleta cu care se transportă bolnavii infectați cu coronavirus a rămas fără filtre. Se așteaptă ca IGSU să trimită necesarul. Procedura de intervenție în caz de urgență

Ieri noapte, 17.03.2020, a fost consumat ultimul set de filtre la izoleta cu care se transport bolnavii infectați cu coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava a anunțat că se așteaptă în acest moment ca IGSU să trimită necesarul pentru care sunt făcute demersuri.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată a transmis că în cazul în care este necesară intervenția de urgență pentru transportarea unui pacient infectat cu coronavirus, procedurile prevăd că ”se echipează corespunzător atât personalul medical și paramedical, cât și pacientul, în condiții de siguranța, și se transportă cu ATPVM. Ulterior, sunt aceleași proceduri de decontaminare și dezinfectare a personalului și a autospecialei. Se vor lua măsuri inclusiv de evitare a contactului pacientului cu alte persoane, până la locația în care va fi carantinat. În acest caz protecția este asigurată la fel ca și in izoleta, aspect precizat verbal și de directorul spitalului de boli infecțioase Iasi, dr Dorobat” .

Alin Găleată a mai spus că în afară de faptul că este mai spațioasa, ATPVM are o dotare similară cu ambulanțele normale, însă avantajul este reprezentat de faptul că cele doua compartimente pacient / personal – sunt separate. Astfel, se asigură izolarea, și inclusiv se pot efectua decontaminarea și dezinfecția mai ușor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *