Jaf la o casă de amanet din cartierul George Enescu. Autorul a fost prins după ce a vrut să amaneteze bijuteriile furate în altă parte

Luni 19 decembrie, înainte de amiază,  Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 de către o angajată a SC PROTTO AMANET SRL cu privire la faptul că, o persoană necunoscută a amenințat-o cu un cuțit și a sustras mai multe bijuterii din aur din incinta casei de amanet de pe bulevardul George Enescu, din Suceava.

Echipă operativă a constatat că în jurul orei 11:20, o persoană necunoscută a pătruns în incinta casei de amanet, a examinat mai multe bunuri expuse în vitrine, solicitând și ajutorul angajatei, aceasta din urmă părăsind cabina securizată.

În momentul în care femeia a dorit să revină în cabina securizată, a urmat-o și, sub amenințarea cuțitului, a înhățat 11 lănțișoare din aur, după care a fugit.

Din cercetările ulterioare  s-a stabilit că în ziua respectivă, pe la orele 12:00, la punctul de lucru al unei alte case de amanet din municipiul Suceava, s-a prezentat un anume Ionuț Curelaru,  în vârstă de 24 ani, din comuna Stulpicani, care a încheiat cu societatea un contract de amanet privind amanetarea unui număr de 9 lănțișoare și un pandantiv din aur de 14k și 18k, pentru care a primit suma de cca. 9000 lei.

S-au pus la dispoziția organelor de cercetare fotografii ale bijuteriilor sustrase, ocazie cu care acestea au fost comparate cu bijuteriile amanetate de acesta, constatându-se că au caracteristici asemănătoare. Pentru acest motiv bijuteriile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

S-au demarat măsuri de căutare și localizare a lui Ionuț Curelaru, acesta fiind ulterior identificat și reținut pe raza localității de domiciliu.

În urma audierii, față de individ s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *