Jandarmii au amendat cu câte 3000 de lei pe organizatorii mitingului antivacciniștilor din centrul Sucevei. Cât despre cei peste 1000 de participanți, aceștia ar fi fost avertizați verbal

Inspectoratul Județean de jandarmi Suceava a transmis atăzi un scurt comunicat intitulat ”Precizări”, în care arată ce măsuri au luat jandarmii suceveni în timpul și după mitingul de ieri din centrul Sucevei, al militanților împotriva vaccinării, a purtatului măștii și în general împotriva oricăror măsuri de protecție împotriva coronavirusului.

Se știe că acest miting a fost autorizat pentru maxim 100 de persoane, care trebuiau să respecte distanțarea fizică impusă de normele de protecție anticovid, să poarte mască de protecție și să respecte un anumit interval de desfășurare. Niciuna dintre aceste condiții nu a fost respectată. S-au adunat peste 1000 de antivacciniști, mai nimeni nu a purtat mască, s-au înghesuit unii în alții și, ca încununare a sfidării normelor de protecție anticovid s-au prins după căderea întunericului și într-o horă, agitând steaguri tricolore și scandând sloganuri specifice.

Jandarmii au făcut doar act de prezență. Sau nu chiar într-u totul, fiindcă în scurtul mesaj transmis, ei susțin că au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică, ba mai mult, au aplicat și sancțiuni:  

”PRECIZĂRI

Jandarmii suceveni au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la protestul organizat pe esplanada din centrul Municipiului Suceava. Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost desfășurarea în condiții de siguranță și fără incidente a manifestării.

Facem precizarea că cei doi organizatori ai protestului au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 3 000 lei fiecare, pentru că nu au luat măsurile stabilite prin Anexa 3, art. 1, pct.12 a H.G. 1183/08.11.2021.

Totodată, participanților la manifestație li s-au adus permanent la cunoștință prevederile legale și măsurile care necesită a fi respectate, aceștia fiind avertizați verbal.”, se arată în comunicatul transmis de Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de \jandarmi Județean Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *