Jandarmii au năvălit în curtea unei bătrâne de 80 de ani din Vicovu de Jos, speriind-o de moarte. Au spart o ușă, au scotocit peste tot, aflând la urmă că au greșit adresa

În această dimineață, pe la ora 6.00, Victoria Ursachi, o bătrână de 80 de ani din Vicovu de Jos, a fost la un pas de infarct când a văzut năvălită în ogradă  o armată de jandarmi și caguliști. De pe fereastra locuinței sale a văzut cum aceștia au luat cu asalt casa nouă, a fiului ei Vasile Ursachi, construită în aceeași curte. În casa acestuia nu locuia nimeni, fiul fiind plecat la lucru în străinătate, în Anglia, unde muncește în construcții de peste 8 ani. Femeia locuiește  în casa bătrânească.

”Mama era în casă, trează, cu becul aprins și televizorul deschis și poate de aceea nu a auzit nimic până când s-a uitat pe fereastră și a văzut puhoi de oameni îmbrăcați în negru, cu cagule pe față, în ogradă”, spune Elisabeta Bolocan, fiica Victoriei, pe care bătrâna a sunat-o imediat iar soțul acesteia, aflat nu departe, a ajuns imediat la locul incidentului. 

”Când mama  le-a cerut jandarmilor care scotociseră peste tot prin casă, prin șură, prin grajd, lăsând totul vraiște să spună ce caută, a fost întrebată dacă acolo locuiește familia Ursachi Vasile și Ana. Dânsa le-a spus că ea este de fapt cea care locuiește în gospodărie și o cheamă Ursachi Victoria. Ei au spus că de fapt îl caută pe unul, Ursachi Victor, băiatul lui Vasile și Ana. Dar aceștia locuiesc la 400 de metri distanță de casa fratelui și a mamei.  L-am sunat pe fratele meu din Anglia și i-am spus ce s-a petrecut. Jandarmii s-au arătat dispuși să achite paguba produsă, întrebând cât costă ușa spartă. Fratele a răspuns că pe el l-a costat 1200 de euro, fiind ușă mare, dublă,  iar jandarmilor li s-a părut prea mult, intrând la negocieri. Dar fratele meu le-a  transmis că nu îl interesează cât o să-i coste pe jandarmi gafa făcută, să fie și 50 de lei, dar singurul lucru pe care îl dorește este ca aceasta să fie adusă exact la forma inițială, din toate punctele de vedere. Jandarmii au spus că atunci când vor ajunge la Rădăuți vor discuta chestiunea cu superiorii lor”, a spuns Elisabeta Bolocan, care reclamă în primul rând șocul pe care armata de caguliști l-a produs bătrânei mame. ”Ce sperietură a tras biata de ea, dacă pățea ceva? Spun toate astea ca să nu se mai întâmple așa ceva și altora. Cât despre daunele produse locuinței fratelui meu, să plătească până la ultimul bănuț!”

Pentru a afla ce și pe cine căutau caguliștii dimineața devreme prin Vicovu de Jos, ne-am adresat Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava care a transmis că nu este operațiunea lor, cel mai probabil fiind o acțiune a jandarmilor dintr-un județ din sudul țării, trimiși la Vicovu de Jos de o unitate de parchet din țară, într-un dosar penal în care este cercetat bărbatul căutat, Victor Ursachi.

Ulterior, Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava, a venit cu o precizare:

”Referitor la materialul publicat de dumneavoastră în legătură cu faptul că vineri, 25 martie, în localitatea Vicovu de Jos, jandarmii au descins la o adresă greșită, facem următoarea precizare, întrucât informația prezentată nu este corectă:

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava și nicio altă structură din cadrul Jandarmeriei Române nu au fost implicate în nicio misiune de acest gen pe raza Județului Suceava.

Pe viitor, pentru a evita diseminarea în spațiul public a unor informații neverificate, care nu au un suport faptic real, vă adresăm rugămintea de a ne contacta pentru a exprima puncte de vedere documentate și asumate de instituția Jandarmeriei Române”.

Pentru viitor, desigur, ar fi fost de preferat ca la solicitările de informații făcute dimineața la ora 9.00, Jandarmeria să răspundă rapid, nu  câteva ore mai târziu,  pentru că în acest caz cel puțin, este în joc obrazul instituției. Se vede că pentru purtătorii cuvânt și șefii din structurile jandarmeriei este mai importantă imaginea, decât necazul unei bătrâne trezite cu noaptea în cap, cu mascații la ușă.

În minimul surplus de documentare făcut ulterior, am aflat că dosarul care îl vizează pe Victor Ursachi este instrumentat de polițiștii din județul Dolj. O echipă de la IPJ Dolj a fost trimisă la Vicovu de Jos, să-l caute de țigări pe acesta,  dar ei nu aveau cum să intervină fără sprijinul forțelor de intervenție rapidă.

IPJ Suceava nu a alocat forțe pentru această operațiune, nici nu știau despre ea, jandarmii suceveni nici atâta. De obicei, pentru astfel de descinderi se cere sprijinul jandarmilor din alte județe, care nu știu exact  unde acționează, activitatea lor limitându-se la lovirea ușii cu berbecul. Se pare că în acest caz vinovați de greșirea adresei ar fi polițiștii din Dolj, care au îndrumat greșit subordonații și echipa de sprijin, care s-au rătăcit pe ulițele din Vicovu de Jos..  

Please follow and like us:

One thought on “Jandarmii au năvălit în curtea unei bătrâne de 80 de ani din Vicovu de Jos, speriind-o de moarte. Au spart o ușă, au scotocit peste tot, aflând la urmă că au greșit adresa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other