Comunicate de presa

Jandarmii suceveni asigură măsuri de ordine publică la Boboteaza pe stil vechi dar și pe cele 6 pârtii de schi din județ

În perioada 18-20 ianuarie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava va asigura măsurile de ordine în vederea desfăşurării în condiții de siguranță a următoarelor manifestări:

– spectacolele de colinde, datini și obiceiuri de iarnă, organizate în zona Parcului Municipal  din mun. Vatra Dornei ;

– procesiunea religioasă dedicată sărbătorii ,,Botezul Domnului’’ pe stil vechi, organizată în mun. Fălticeni de către Biserica Ortodoxă pe Stil Vechi – Eparhia Sucevei, în ziua de 19 ianuarie.

Totodată, un număr de 8 jandarmi vor participa la misiunea de menținere a ordinii și liniștii publice în zona Aeroportului Internațional Salcea.

Având în vedere faptul că în perioada următoare foarte multe persoane se vor afla în stațiunile turistice de la munte, jandarmii din cadrul posturilor montane vor asigura protecția turiștilor pe cele 6 pârtii de schi omologate din județ (pârtia Șoimul – Gura Humorului, pârtia Izvorul Alb – Câmpulung Moldovenesc, pârtia Drumul Tătarilor – pasul Mestecăniș și pârtiile Veverița, Parc și Dealul Negru – Vatra Dornei).

 În scopul evitării unor situații nedorite în aceste zone,  jandarmii montani vor acționa pentru respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreținerea și exploatarea pârtiilor și traseelor de schi pentru agrement. În acest sens, Inpectoratul de Jandarmi Județean Suceava recomandă turiștilor:

– să pătrundă pe pârtiile sau traseele de schi doar cu echipament adecvat;

– să nu folosească sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale pe pârtii ;

– să aleagă traseul în funcție de nivelul de pregătire astfel încât să nu fie incomodați sau puși  în pericol cei din jur;

– să evite oprirea pe pârtie în zonele înguste sau acolo unde vizibilitatea este redusă;

– să respecte semnele si indicatoarele de pe pârtie. 

În cazul în care sunt victime ale unor accidentări pe pe pârtia de schi sau martori ale unor fapte de natură antisocială sau fapte de natură să tulbure ordinea și linistea publică, cetățenii se pot adresa direct echipajelor de jandarmi montani din zonă sau pot solicita sprijin prin sistemul unic de urgență ‘112’, transmite Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *