Jandarmii suceveni au intrat pe firul contrabandei cu țigări. Au prins la Siret doi ucraineni care intraseră în România cu 900 de pachete de țigări. Comunicat de presă IJJ Suceava

Într-un efort ultim de recuperare a respectabilității ”armei”, Jandarmeria Română și, implicit, Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Suceava, a transmis azi un comunicat de presă , prin care s-a anunțat  confiscarea  a peste 900 de pachete de țigări de provenienţă extracomunitară, în orașul Siret.

 

”Potrivit comunicatului de presă vineri,  09.08.2019 a.c., în jurul orei 12.20, în timpul unei acțiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii produselor accizabile pe raza orașului Siret, un echipaj de jandarmerie a depistat un bărbat și o femeie, ambii cetățeni ucrainieni, care ofereau spre vânzare țigarete de proveniență extracomunitară.

În urma efectuării controlului corporal și al bagajelor, jandarmii au găsit 919 pachete de țigarete ce aveau aplicate timbre fiscale emise de autorităţile din Ucraina.

În cauză au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea unei fapte susceptibile de a fi infracţiunea de contrabandă, iar bunurile au fost predate Inspectoratului de Poliție Județean Suceava în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicatul de presă al IJJ Suceava.  

De remarcat că, la mai câteva săptămâni de când un bărbat din Câmpulung Moldovenesc, indicat că ar fi săvârșit un act necugetat a fost țintuit la pământ de un jandarmi iar o jandarmeriță i-a administrat o doză letală de spray lacrimogen în față, nu avem încă un punct de vedere detaliat, asumat și argumentat în ceea ce privește atitudinea lucrătorilor din Jandarmerie, care sunt consecințele faptelor acestora, ce trebuie făcut ca aceste tragedii să nu se mai întâmple. Nici măcar nu știm, oficial, ce măsuri s-au luat împotriva flegmaticei jandarmerițe care, mestecând gumă, să nu-i miroase din gură, a băgat spray-ul mortal în gura suspectului ținut lipit la pământ de colegul ei de armă.

Acum jandarmii suceveni au descoperit câteva sute de pachete de țigări într-o  mașină, la Siret și au făcut comunicat de presă. Polițiștii de la IPJ fac capturi săptămânale de zece ori mai mari. Polițiștii de frontieră dau publicității comunicate de presă din care aflăm că s-au făcut capturi la granița româno-ucraineană de zeci de mii de pachete de țigări. Cele sub 5000 de pachete de țigări nici nu mai sunt luate în calcul de mass-media, în ciuda eforturilor polițiștilor de frontieră de a le transmite prin comunicatele de presă.

900 de pachete de țigări depistate de jandarmi într-o mașină la Siret? E ca și cum s-ar face o știre despre depășirea vitezei recomandate pe Autostrada Soarelui, de către un șofer grăbit, cu alcoolemie zero.

Să nu uitâm însă că mâine este 10 august, a trecut un an de la protestele de la București la care bravii jandarmi români au excelat în zelul lor, rezultând sute de răniți în urma intervențiilor pe care le-au întreprins, cu sau fără ordine de sus.  Capturarea celor 919 de pachete de țigări la Siret, constituie o știre mică: Iată și jandarmii, nu numai polițiștii de frontieră, vameșii, polițiștii  angajați ai MAI ori polițiștii locali prind  contrabandiști de tabac la Siret ci chiar și jandarmii, cu o zi înainte de protestul care va fi organizat ca o comemorare a protestului de acum un an, prilej cu care Jandarmeria Română a fost indicată că a intervenit în forță, rănind sute de protestatari, la București.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *