”Joia neagră” pentru țiganii din Pătrăuți. Au pus de un grătar în miez de noapte la marginea pădurii, au fost depistați cu drona și puși să plătească amenzi de 75.000 de lei

Este deja cunoscut faptul că un grup de indivizi aparținând în principal comunității de romi din comuna Pătrăuți au pus de un grătar în noaptea de joi spre vineri, la marginea pădurii. Cheful le-a fost stricat după ce prin intermediul unei drone, a fost depistată locația acestuia iar forțele de ordine au intervenit.

Garda forestieră Suceava a anunțat astăzi  că în cadrul acțiunii desfășurate în colaborare cu reprezentanții Jandarmeriei Române, s-a constatat că în noaptea zilei de joi, 16 aprilie, în zona localității Pătrăuți, un grup numeros de persoane a procedat la incendierea diferitelor resturi menajere în amestec cu alte materiale inflamabile în apropiere unei păduri care face parte din fondul forestier național.

În urma verificărilor efectuate de către personalul Gărzii Forestiere Suceava, s-a constatat că pădurea menționată reprezintă fond forestier proprietate publică a statului și este administrată de către Ocolul Silvic Pătrăuți, din cadrul Direcției Silvice Suceava. Având în vedere faptul că aprinderea focului s-a realizat la o distanță mai mică de 30 de metri de limita pădurii, a existat pericolul propagării acestuia și în vegetația forestieră, situație în care, pe lângă faptul că s-ar fi produs pagube însemnate, ar fi generat și dislocarea unor forțe de intervenție ale instituțiilor care gestionează astfel de situații de urgență.

Ținând cont de gravitatea situației, Garda Forestieră Suceava a aplicat sancțiuni contravenționale tuturor celor 15 persoane identificate de către forțele de ordine ale Jandarmeriei Române, totalul amenzilor aplicate fiind în sumă de 75000 de lei. În aplicarea acestor amenzi s-a ținut cont de toate circumstanțele agravante, precum faptul că aceste contravenții au fost săvârșite pe timp de noapte și de mai multe persoane în același timp.

”Garda Forestieră Suceava, astfel cum a mai procedat și anterior, face un apel clar și ferm către toate persoanele juridice și fizice, de a respecta cu strictețe obligația de nu favoriza prin niciun mod riscul de producere a unui eventual incendiu de pădure, cu atât mai mult cu cât în aceste zile toate forțele de intervenție sunt destinate luptei cu pandemia produsă de coronavirus, care, din păcate, este prezentă și în județul nostru”, a transmis prin comunicatul de presă, reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *