Județul Suceava, 17 ianuarie: doar șase localități sunt libere de coronavirus. 80 de noi cazuri din 467 teste efectuate. Municipiul Suceava la un pas de scenariul roșu, din nou

Datele centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava, arată următoarea distribuție a cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale: din cele 114 localități, 6 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 7 au câte un caz în evoluție, 36 au sub cinci cazuri în evoluție, 31 au sub zece cazuri în evoluție iar 34 au peste zece cazuri în evoluție. Prezentăm situația transmisă pentru fiecare localitate în parte:

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1502 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 16.01.2021 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1285 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 71 societăți comerciale. Au  fost aplicate 35 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6000 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55 /2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

       Datele înscrise în prezentul comunicat sunt reieșite din situațiile oficiale întocmite și transmise de către instituțiile competente.

Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

          În ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID – 19, vă recomandăm să vă informați doar din surse oficiale. Cetățenii au la dispoziție spre consultare site-ul Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea ROVACCINARE, unde se regăsește Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată.

Debutul celei de a doua etape a campaniei de vaccinare voluntară aduce speranța revenirii la normalitatea dorită de noi toți. Decizia de a ne vaccina ține de fiecare dintre noi, dar numai împreună, printr-un efort comun, vom putea învinge virusul. Până atunci însă, trebuie să fim atenți și să respectăm în continuare măsurile de prevenție sanitare, care și-au dovedit deja eficiența.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *