Judeţul Suceava: COD GALBEN de averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină până pe 1 august, ora 23

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o informare şi o atenţionare meteorologică COD GALBEN, pentru intervalul de valabilitate – 31 iulie, ora 13 – 01 august, ora 23, fenomenele vizate fiind:
manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Conform atenționării, îndeosebi după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.  

În nota informării se anunţă că în după-amiaza zilei de miercuri (31 iulie) disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, în regiunile vestice, sudice, sud-estice și izolat în restul teritoriului. Local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea continentală va fi caniculă.

 Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *