Județul Suceava, cu 11 cazuri noi de infectări cu COVID, pe poziția 15 în tabelul național. S-ar fi putut și mai bine. Tabelul noilor îmbolnăviri, pe județe

Continuăm și astăzi demersul inițiat de cotidianul online Suceava smartpress, de prezentare zilnică a evoluției cazurilor noi de îmbolnăvire cu COVID 19 pe județe, așa cum sunt transmise datele oficial.

Ieri, cu 6 cazuri noi, județul Suceava se afla pe locul 30 în acest tabel. Astăzi 20 iulie, cu 11 cazuri noi, județul Suceava  urcă pe un  nedorit loc 15  în ceea ce privește  cazurile noi de îmbolnăvire.

Am arătat zilele trecute că  de ceva vreme, județul Suceava nu numai că nu mai este campion la numărul de îmbolnăviri ori de decese de la o zi la alta, dar și că de câteva zile, județul Suceava nu mai este lider național la numărul total de îmbolnăviri, municipiul București trecând pe primul loc. Astăzi, diferența între Suceava și București a crescut, după ce în capitală s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 107 de cazuri noi de îmbolnăvire, iar la Suceava 11.

Am remarcat zilele trecute comentarii venite de la cititori cărora nu le-a plăcut analogia cu competițiile sportive, pe care am folosit-o, și nici comparația cu Bucureștiul, pentru că, au zis unii, nu se poate compara populația județului Suceava cu cea a capitalei astfel încât, statistic vorbind, ar fi trebuit, se pare, sucevenii să se îmbolnăvească și mai mulți pentru a ține pasul procentual cu populația minunatei noastre capitale.  Sigur că nu aceasta este atitudinea cea mai folositoare.

Așa cum nu poate fi folositoare atitudinea celor care au crezut că ne batem joc de problema fără precedent cu care ne confruntăm, apreciind că folosirea unor termeni din registrul sportiv (clasament, cedarea locului întâi, top etc.), ar fi nepotrivită.

Reiau argumentația și spun că  am utilizat acești termeni tocmai pentru a oferi un plus de încredere și o mică compensare  sucevenilor pentru perioada în care județul nostru a fost indicat zilnic, 24 de ore din 24, ca fiind oaia neagră a României în ceea ce privește gestionarea pandemiei coronavirus.

Merită puțină apreciere sucevenii, pentru că, respectând regulile, numărul cazurilor noi de îmbolnăvire în județul nostru  a scăzut foarte mult, în comparație cu alte zone ale țării.

Nu ne bucurăm de problemele lor, cum alții am avut senzația că au făcut-o pe parcursul primăverii acestui an, care au ostracizat județul Suceava, indicată ca oaia neagră a României în ceea ce privește gestionarea pandemiei coronavirus.

Dar nici nu putem să nu apreciem că ne simțim mai confortabil acum, când problemele cele mari pare-se că s-au mutat în curțile altora. Sigur, toți suntem în aceeași barcă și numărul foarte mare de noi infectări afectează și pe suceveni și pe bucureșteni, pe toți românii deopotrivă.

Dar respectând regulile ne respectăm pe noi între noi și putem ajunge la normalitate.

Publicația online  Suceava smartpress oferă și va oferi în zilele următoare,  un tablou corect și  oficializat prin cifrele zilnic prezentate,  reprezentând numărul de îmbolnăviri de COVID – 19  pentru fiecare județ în parte, pe baza datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *