Județul Suceava: incidența îmbolnăvirilor pe fiecare localitate în parte, la zi. 1316 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, în scădere cu 41 față de ieri

Datele centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava, până azi, 6 decembrie a.c., prezintă următoarea situație a distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale: din cele 114 unități administrativ teritoriale 7 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 16 au câte un caz în evoluție, 30 au sub cinci cazuri în evoluție, 34 au sub zece cazuri în evoluție iar 27 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1316 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, față de ieri 5 decembrie a.c., când erau 1357 cazuri active.

În  cursul zilei de 05.12.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor  impuse 1238 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 92 societăți comerciale  Au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1900 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.      

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Prefectura Suceava reamintește că:

  • Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

 În această perioadă este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

 Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică, să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

 Reamintim cetățenilor județului Suceava că toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea Info Coronavirus.

  • https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/
  • De asemenea, Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborată de de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile și actualizată la data de 18.11.2020, poate fi consultata pe site-ul oficial al Institutiei Prefectului – judetul Suceava.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus…/

Sau pe site-ul

https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov

         La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

         La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

        Totodată vă reamintim că  Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:

  1. Informaţii Simptome
  2. Informaţii Contact Direct
  3. Informaţii Izolare

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *