Județul Suceava, la câțiva pași de scenariul galben: Incidența infecțiilor cu noul coronavirus a ajuns la 1,02 la mia de locuitori. 783 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. Situația pe localități

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 1.02 la mia de locuitori. La începutul lunii, pe 1 octombrie 2020, incidența cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus era de 0,72 la mia de locuitori. Ieri, 12 octombrie 2020, acest indicator arăta pentru județul Suceava o incidență a infectărilor de 0,94 la mia de locuitori. În acest ritm, nu se va termina săptămâna care urmează și va intrat tot județul în zona de restrictie galbenă, cu consecințele știute deja, în toate localitățile.sucevene. Iar dacă acest trend va continua, în ritmul  actual, trecerea în zona roșie, adică o incidență a cazurilor de infectări noi de peste 3 la mie, este doar o chestiune de timp, această țintă nedorită putând să fie atinsă chiar până la sfărșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie. Iar până la carantină, de această dată la nivelul întregului județ,  va fi doar un nou pas,

Prefectul Județului Suceava, Alexandru Moldovan, a organizat o conferință de presă, la care a invitat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, Inspectoratului pentru Situații de urgență ”Bucovina” Suceava, purtători de cuvânt pe care reprezentanții  mass media locale și prin intermediul acestora publicul îi cunosc. Au fost lansate odată în plus apeluri la respectarea normelor clare prin care se poate opri propagarea noului coronavirus: purtarea măștii de protecție de toată lumea în spațiile aglomerate, igiena mâilor prin spălări dese ori dezinfectări de fiecare dată când se intră și se iese dintr-un spațiu public, respectarea distanței între persoane. Chestiuni simple, care se dovedesc greu de pus în practică de către plina de efuziune populație din această parte a țării, care se vrea pupată, îmbrățișată, jucată la nunți, strânsă alături, strânsă bărbătește de mâini ori cu mânușița sărutată.  

Prezentăm acum cifrele la zi oferite printr-un comunicat de presă de Prefectură:

Astăzi, 13.10.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5934 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 9 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 39 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 569 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 153 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 112 pacienți sunt în zona tampon și 304 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 153 pacienți diagnosticați Covid-19:

– 77 prezintă forme medii ale bolii;

– 14 prezintă forme ușoare,

– 46 prezintă forme severe;

– 16 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 2 pacient este ventilat mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 357 de paturi libere din care 63 pentru pacienți Covid-19, 208 în sectorul Non-Covid și 86 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 19 ventilatoare libere din care 5 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 72 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 9 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 60301, în ultimele 24 de ore fiind testate 638 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 422 de persoane.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 22 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 21 au câte un caz în evoluție, 41 au sub cinci cazuri în evoluție, 16 au sub zece cazuri în evoluție iar 14 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 783 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *