JUDEȚUL SUCEAVA, PE ULTIMUL LOC LA FINANȚAREA PRIN FONDURI GUVERNAMENTALE

Deputatul Ioan Cătălin Nechifor, președinte al Organizației județene a Partidului ”Pro România”, a arătat, într-o conferință de presă, că județul Suceava a ajuns pe un nedorit ultim loc în ceea ce privește obținerea efectivă de fonduri prin PNDL (Planul Național pentru Dezvoltarea  Locală).

Pentru că a fost președinte al CJ Suceava în intervalul 2012 -2016 și cunoaște în amănunțime cum funcționează lucrurile atunci când este nevoie de obținerea unor finanțări guvernamentale, Cătălin Nechifor a punctat lipsa de interes a guvernului pentru județul Suceava, dar și a administrațiilor locale, prezentând județul pe care îl reprezintă în Parlament  ca fiind ultimul pe lista beneficiarilor de fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). El a oferit și o statistică din care rezultă că, într-adevăr, din Suceava au plecat multe proiecte, cam 250, dar în județ au venit foarte puțini bani anul acesta, din cei solicitați în cadrul programului mai sus amintit. Din proiectele totale însumând 906 milioane de lei pentru dezvoltarea rețelelor de apă, canalizare, reabilitare școli, drumuri, dispensare, s-au promovat foarte puține în localitățile din județul Suceava care este acum în coada clasamentului național privind alocarea de fonduri guvernamentale.

Deputatul Nechifor a mai arătat că Suceava este de fapt ultimul județ în ceea ce privește nivelul de atragere de bani din surse guvernamentale, prin prisma decontărilor efective efectuate pentru investițiile ce s-au prefigurat prin PNDL. ”Niciodată Suceava n-a fost pe ultimul loc”, a transmis Cătălin Nechifor, care a făcut publice și o suită de grafice care să ilustreze afirmațiile făcute. ”Teleorman are peste 9%  din fondurile solicitate decontate, Dâmbovița are peste 14%, Buzău 9% iar județul Suceava are înregistrat acum pentru o singură investiție decontată prin PNDL, un procent de 0,03% din sumele solicitate pentru dezvoltarea locală”, a explicat Ioan Cătălin Nechifor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *