Județul Suceava sub cod galben de ploi, ninsori și polei până vineri

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această după amiază o avertizare Cod galben de precipitații abundente pentru zona Moldovei și pentru întreg arcul carpatic, valabilă începând din această noapte, de la ora 04:00, până vineri, 25 ianuarie, la ora 14:00. 
În intervalul menționat se vor semnala ploi, lapoviță și, în special în zonele montane înalte, la peste 1800 m, ninsori și viscol.

Astfel, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații abundente și se vor acumula cantități de 25-50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60-80 km/h, viscolind și troienind zăpada. La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând topirea stratului de zăpadă. 
Fenomene și zone vizate: predominant ninsori, local însemnate cantitativ, strat nou de zăpadă consistent, intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei și în zona Carpaților Orientali.
În județul Suceava dar și în județele Bacău, Neamț, Iași și Botoșani vor fi perioade în care va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, consistent.

Local și temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40…55 km/h și peste 70 km/h la munte, viscolind și spulberând zăpada.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *