Mopan Suceava
Actualitate

Județul Suceava sub COD PORTOCALIU de vijelii puternice, grindină, ploi torențiale – 10 iunie, între orele 15:00-23:00

COD PORTOCALIU METEO, în intervalul 10 iunie, între orele 15:00-23:00, cu perioade de instabilitate atmosferică accentuată.

Administrația Națională de Meteorologie a prognozat că vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70…90 km/h, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

RECOMANDĂRI ISU „BUCOVINA” Suceava:

  • Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, a stâlpilor, a panourilor publicitare, a construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ.

https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Fii pregătit! Consultă ghidurile și află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente. (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/)

#MAI #DSU #IGSU #ISUSuceava #mereuladatorie

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *