Mopan Suceava
Actualitate

Județul Suceava sub COD PORTOCALIU METEO, în perioada 2 iulie, ora 10:00 – 3 iulie, ora 10:00, cu averse torențiale, vijelii, grindină

Administrația Națională de Meteorologie a prognozat că vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp.

ISU „BUCOVINA” Suceava recomandă populaţiei:

  • Să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, a stâlpilor, a panourilor publicitare, a construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ.

https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Fii pregătit! Consultă ghidurile și află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente. (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/)

#MAI #DSU #IGSU #ISUSuceava #mereuladatorie

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *