Județul Suceava sub COD PORTOCALIU până la noapte, la ora 2. Averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină

În intervalul 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 02:00, în Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, precum și în estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania face următoarele recomandări:

Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *