JUMĂTATE DE AN, TERMEN SUFICIENT PENTRU CA PARCUL ȘIPOTE ȘI PĂDURICEA ZAMCA SĂ DEVINĂ VIZITABILE PENTRU SUCEVENI, SUSȚINE PRIMARUL ION LUNGU

La primăria municipiului Suceava se află în pregătire proiectul de hotărâre de consiliu local prin care se solicită transferul din domeniul public al statului în domeniul administrației publice locale a suprafețelor de teren împădurit care vor dobândi statul de pădure parc. Este vorba despre cele peste 50,5 ha aferente Parcului Șipote și cele 105 ha ale păduricii Zamca.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a arătat că după publicarea în Monitorul Oficial a Legii 220/2018 privind transferarea suprafețelor din fondul forestier, pentru ca aceste terenuri să intre în administrarea primăriei trebuie ca mai întâi să se facă o solicitare către acest sens.
Pentru acest lucru se pregătește proiectul de hotărâre de consiliu local, mai sus amintit, care dacă va fi votat va constitui baza unei documentații care va fi înaintată la Guvernul României. El a transmis că, aș cum toate forțele politice din județ s-au coalizat pentru votarea acestei legi inițiată de primăria Sucevei, tot la fel este nevoie de colaborarea în continuare a politicienilor Suceveni, indiferent din ce formațiune fac parte, pentru ca preluarea de către municipiul Suceava a acestor păduri parc să fie realizată cu celeritate.
Ion Lungu a declarat că dacă toate aceste demersuri vor fi realizate în cursul acestui an, se va putea bugeta pentru anul 2019 lucrările care sunt necesare pentru ca Parcul Șipote și păduricea Zamca să devină cu adevărat păduri-parc, cu alei, cu căi de acces, bănci și chiar cu construcții provizorii, în conformitate cu prevederile legii, pentru a se oferi sucevenilor și nu numai oportunități de relaxare într-un mediu natural. El apreciază că dacă lucrurile vor merge bine, în jumătate de an toate aceste investiții vor putea realizate din fondurile proprii ale municipalității.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *