Jumătate din județul Suceava intră în cod portocaliu de caniculă astăzi și mâinie

Administrația Națională de meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru zilele de 30 iunie și 1 iulie, care afectează și jumătate din județul Suceava. Pentru partea de vest a țării râmâne în continuare valabil codul roșu de caniculă:

Astfel, pentru zilele de  30 iunie și 1 iulie, fenomenele vizate sunt: val de căldură persistent și disconfort termic accentuat

Zone afectate: local Banat, Transilvania și Moldova.

În zilele de joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), local în zonele joase din Banat, Transilvania și Moldova valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36…38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Temperaturi maxime apropiate de recordurile absolute ale perioadei se vor înregistra pe arii restrânse și în restul Transilvaniei, dar temperaturile minime vor fi mai coborâte decât valorile extreme.

Codul roșu valabil pentru partea de vest a țării vizează: temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat

Interval de valabilitate: 30 iunie și 1 iulie

Zone afectate: județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud

Joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), în zonele joase din județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge și depăși recordurile absolute ale perioadei. Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38…39 de grade în județele Arad, Bihor și Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud vor fi 36…37 de grade. Pe parcursul nopților temperaturile se vor menține ridicate și doar în orele dimineților se vor înregistra valori în general de 20…24 de grade.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.