Jumătate dintre sucevenii testați pentru Covid ieri, s-au dovedit a fi infectați. 107 îmbolnăviri, din 218 testări

O situație fără precedent s-a înregistat astăzi în județul Suceava. Din testele făcute pentru noul cornavirus, aproape jumătate au fost pozitive. Au fost testate 218 persoane, din care 107 au fost confirmate pozitiv. S-au făcut mai puține teste în week-end dar au fost depistați mai mulți infectați decât pe parcursul săptămânii, când se realizează curent între 600 și 1000 de teste zilnic.  

 La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 34 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 15 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 547 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 185 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 106 pacienți sunt în zona tampon și 256 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 185 pacienți diagnosticați Covid-19:

91 prezintă forme medii ale bolii;

17 prezintă forme ușoare,

59 prezintă forme severe;

18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 357 paturi libere din care 35 pentru pacienți Covid-19, 231 în sectorul Non-Covid și 91 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu este disponibil nici un pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 28 ventilatoare libere din care 11 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 84 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 8 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 35 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 6 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 16 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 71964, în ultimele 24 de ore fiind testate 218 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 836 persoane. De asemenea în izolare la domiciliu se află 440 de persoane.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 9 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 14 au câte un caz în evoluție, 38 au sub cinci cazuri în evoluție, 25 au sub zece cazuri în evoluție iar 28 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1485 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

       

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *