Kaufland, Carrefour şi Auchan anunță retragerea de la raft a somonului contaminat cu Listeria. Cei care au cumpărat produse contaminate le pot înapoia magazinului și își pot recupera banii

Alerta alimentară privind somonul afumat contaminat cu o bacterie periculoasa continuă în România. Trei mari lanţuri comerciale au anunțat retragerea de la raft a mai multor tipuri de somon afumat file.

Primele alerte au fost date luna trecută, când un producător a retras de la comercializare un tip de somon afumat file. Apoi, acum două săptămâni şi un lanţ de magazine a descoperit Listeria în urma unui control intern, la un produs marca proprie. Autoritatea Sanitar-Veterinară s-a alertat şi a demarat un amplu control naţional. Inspectorii au găsit produse contaminate la doi producători.

Prin urmare, şi lanţurile de magazine unde au ajuns produse din loturile contaminate, Kaufland, Carrefour şi Auchan, au anunţat retragerea lor de la raft. Este vorba despre mai multe tipuri de somon afumat file ambalat, inclusiv unul dedicat copiilor, produse în ianuarie şi februarie.

Cei care au cumpărat atfel de pachete sunt sfătuiţi să nu mănânce peştele pentru că se pot îmbolnăvi de listerioză.

Pe site-ul ANSVSA se pot găsi codurile loturilor de peşte afumat contaminate, Dacă aveţi un astfel de produs în frigider, verificaţi codul, iar dacă corespunde, vă puteţi duce cu produsul la magazin şi o să vă recuperaţi banii. NU este nevoie de bon pentru a vă lua vanii înapoi. 

Sursa: stirileprotv.ro; https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/somonul-contaminat-cu-listeria-retras-din-mai-multe-magazine-explicatia-producatorilor.html

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *