Klaus Iohannis a vorbit: este necesară introducerea procedurilor militare la spitalul din Suceava

În declarația televizată din această după amiază, președintele României, Klaus Iohannis a transmis că  secretarul de stat Ionel Oprea, medic militar, are sarcina de a repune în funcțiune Spitalul Județean Suceava  și va asigura în perioada următoare conducerea operativă a spitalului..

Începând de astăzi, cum am anunțat deja,doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu, fost director medical al Spitalului Militar din Brașov a fost numit  manager  interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava,   înlocuindu-l   pe doctorul Florin Filip, care şi-a dat demisia miercuri seară.  doctorul militar Daniel Derioiu venit la Suceava cu o echipă de specialişti ai Ministerului Apărării, pentru a se ocupa de reorganizarea spitalului.

 

„Este corect, este oportun și este necesar să se introducă proceduri militare, deci militarizarea spitalului, pentru a reveni foarte rapid la normalitate”, a declarat Klaus Iohannis, care a participat anterior la o videoconferință cu premierul Ludovic Orban, cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat la Suceava, cu prefectul județului Alexandru Moldovan, și reprezentanți ai instituțiilor locale din județ.

Iohannis a spus că  au fost deja livrate spitalului din Suceava 5.000 de combinezoane pentru medici și personalul medical, 20.000 de măști de protecție, de mănuși, inclusiv medicamente specifice pentru bolnavii de COVID, care trebuie să fie puse de urgență la dispoziția cadrelor medicale din unitate.

El a mai arătat că se va face  „o dezinfecție profundă și în spital, și posibil și în oraș lucru de care se va ocupa „o echipă specială de dezinfecție, care va veni din Dorohoi”.

(Ulterior, în cadrul ședinței de guvern, premierul Ludovic Orban a anunțat că dezinfecția în Suceava, atât în Spitalul Județean cât și în oraș va fi executată de militari ai Batalionului 202 Apărare Chimică, Biologică, Radiologică, Nucleară „General Gheorghe Teleman” din Huși, care vor fi dislocați la Suceava de mâine)

„Medicamente sunt, material de protecție este, proceduri sunt, conducere este. Resursa umană există  în spitalul din Suceava, și mă adresez în mod expres și în special medicilor și personalului medical din spitalul Suceava: reveniți, vă rog, la serviciu! Preluați bolnavii, respectați procedurile! Ne bazăm pe voi! Am mai spus-o și am să o mai repet: medicii, personalul medical, sunt în prima linie de apărare împotriva acestei epidemii. Este nevoie de voi!”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *