La ADR Nord Est s-a demarat noului exercițiu financiar European al POR, 2021 – 2027. Primarul Ion Lungu a reușit să determine o simplificare a procedurilor de accesare a fondurilor europene

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că a participat ieri la ADR Nord Est Piatra Neamț la demararea noului exercițiu financiar European al Programului Operațional Regional (POR) pentru perioada 2021 – 2027, „Destinație: Europa 2027! Programul Regional Nord- Est pornește la drum”.

Ion Lungu a salutat în numele primarilor pornirea la drum a acestui program și a cerut simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene.

El a arătat că a obținut o victorie în acest sens, fiindcă s-a renunțat la întocmirea noului document strategic PIRU – Planul Integrat de Regenerare Urbană:

A participat din partea Comisiei europene Krystof KASPRZIY, Șef adjunct al Unității pentru România, Direcția Generală, Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene, ministrul  Fondurilor Europene Marcel Boloș, on-line de la Bruxelles, ministrul Turismului și Antreprenoriatului Constantin-Daniel Cadariu, secretarul de stat de la MIPE Ovidiu Cîmpean care a semnat, în numele ministerului, împreună cu Vasile Asandei,  director general ADR Nord Est, demararea acestui nou exercițiu financiar pe POR, la nivelul Agenției de Dezvoltare Nord -Est.

Au fost prezenți la Conferință președinți de consilii județene, prefecți, primari și oameni de afaceri.

”Am salutat în numele primarilor demararea noului exercițiu financiar pe POR 2021-2027 și am solicitat reprezentantului ministerului fondurilor europene și domnului director de la ADR Nord Est, să simplificăm procedurile de accesare a fondurilor europene, să luăm exemplul Poloniei (mai ales ca reprezentantul comisiei europene prezent azi la Piatra Neamț este de origine polonă), ținând cont că deja s-au pierdut doi ani din exercițiul financiar actual 2021-2027, respectiv 2021 și 2022.

Am obținut astăzi o victorie în acest sens, de simplificare sa procedurilor, după discuțiile pe care le-am avut la Ministerul fondurilor europene și cu domnul Prim ministru ieri, s-a renunțat la întocmirea Documentului strategic care era în dezbatere publică PIRU-Planul integrat de regenerare urbană, care ar fi întârziat accesarea fondurilor europene, anunțul a fost făcut de către domnul secretar de stat de la MIPE, Ovidiu Cîmpean.

Sper să putem depune cât mai repede proiecte la ADR Nord-Est pe noul Program Operațional Regional”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *