La Bănești, comuna Fântânele: Peste 400 de copii au sărbătorit 1 Iunie, prin sport, muzică și veselie

În dimineața zile de 1 iunie, Ziua copilului, Proiectul educațional “Astăzi e ziua mea” s-a desfășurat la Școala gimnazială ,, Mihai Eminescu din Bănești, comuna Fântânele.

Manifestarea este la cea de a XII-a ediție și cuprinde competiții de rugby, fotbal, lupte și judo, precum și un program artistic susținut de tineri soliști. La această ediție au fost prezenți peste 400 de copii însoțiți de profesori și părinți, din județul Suceava, precum și din alte județe ale țării.

Sufletul manifestării, cel care organizează pentru a douăsprezecea oară această sărbătoare a copiilor, prof. Silviu Mihai, directorul școlii din Bănești, ne-a declarat:,, În primul rând – La mulți ani copii, de ziua voastră! An de an vin tot mai mulți copii, din toată țara. Anul acesta au fost ceva emoții pentru că am avut un record de participare. Tinerii vin aici să se întreacă la probele sportive, să cânte sau să socializeze. În timp, aici s-au legat prietenii, copii se reîntâlnesc și se regăsesc ca niște vechi prieteni, iar eu cred că acest fapt este foarte important! Sportul, mișcarea în general, trebuie promovat în rândurile celor mici, nu că nouă celor mari ne-ar strica. Păcat că ploaia ne-a deranjat puțin. Oricum, toată lumea a fost bucuroasă și cred că și anul acesta am reușit să organizăm cu succes ,,Ziua copilului,,. Mulțumesc pentru sprijin Primăriei și Consiliului local din comuna Fântânele, Asociației Județene de Fotbal, Direcției Județene pentru Tineret și Sport, sponsorilor care n-au dorit să le fac publice numele, celor care au pus umărul la această manifestare și, nu în ultimul rând,  participanților – copii, părinți și profesori!,,

În competiția de fotbal au participat Școala Gimnaziala Salcea, Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu Bănești, Școala Gimnaziala Fîntînele, Școala Gimnaziala Plopeni Mari ( Ungureni), Liceul Tehnologic Iorgu Varnav-Liteanu Liteni. Organizator prof.      Sârbu
La întrecerile de rugby s-au prezentat  RC Sf. Hlipiceni Botoșani, RC Pașcani, CN ,,M Eminescu,, Iași, RC Venus Piatra Neamț, Sc Gimnazială ,,M Eminescu,, Bănești, CSM Suceava, Sc Gimnazială Salcea și Sc Gimnazială Plopeni. Organizator antrenor Vasile Conachi.

Luptători au fost 25 de copii, membri ai Clubul CS Olympic Suceava și elevi ai Școlii Gimnaziale Bănești. Micii sportivi se s-au întrecut pe mai multe categorii de vârstă. Demonstrații și întreceri de lupte greco-romane, fete și băieți. Competiția de lupte a fost organizată de antrenorii Laurențiu Petrică Bolohan, Strejac Sebi și Marius Mănălăcheoaie.

Mulțumim, Gabriel Ghincea.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *