La Cetatea de Scaun a Sucevei, persoanele cu deficiențe de văz și auz pot SIMȚI ISTORIA la ea acasă! Program de educație muzeală derulat de Muzeul Național al Bucovinei
Muzeul Național al Bucovinei nu se dezminte în seria activităților de excepție pe care le organizează și, așa cum a susținut și făcut întotdeauna, găsește soluții și aduce muzeele către public, făcându-le accesibile tuturor.
Dacă în anii anteriori seniorii nevăzători s-au bucurat de vizite în care au putut simți istoria Cetății Sucevei, anul acesta, la Cetatea de Scaun a Sucevei, sunt așteptați tinerii elevi cu deficiențe de vedere și auz pentru a petrece clipe memorabile.
SIMTE ISTORIA este programul de educație muzeală dedicat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, prin care Muzeul Național al Bucovinei dorește să arate (și să demonstreze) că muzeele sunt deschise pentru toți cei care doresc să-i treacă pragul.
„Printr-un cumul de activități centrate pe dezvoltarea încrederii în sine, a unei stări de bine, a dorinței de participare, pe responsabilitate, independență, ne dorim să accesibilizăm oferta culturală a Muzeului Național al Bucovinei, a activităților derulate la Cetatea de Scaun a Sucevei, astfel încât tinerii cu nevoi speciale să simtă muzeul, patrimoniul și poveștile fiecărui loc de aici”, transmit reprezentanții instituției muzeale.
Istoria Cetății de Scaun va fi prezentată într-o manieră adaptată copiilor cu cerințe educative speciale, specialiștii de muzeu fiind ajutați și de un interpret pe limbaj mimico-gestual – persoană autorizată cu care Muzeul Național al Bucovinei colaborează de câțiva ani.
„Informațiilor, li se alătură o serie de activități și jocuri menite să creeze experiențe inedite, astfel încât participanții să ne devină public fidel, să îndemne și alți prieteni să ne viziteze, să conștientizeze că muzeul este locul în care te simți acasă”, se mai arată în comunicatul transmis.
Programul se derulează pe parcursul anului 2024, cei interesați putând participa cu o programare prealabilă.
Informații suplimentare și programări la numărul de telefon 0784 275644
Persoană de contact: Paula Moroșanu, muzeograf Serviciul Cetatea de Scaun