La începutul lunii decembrie, municipiul Suceava ar putea să intre din nou în carantină. Apel al primarului Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava a transmis astăzi un mesaj avertisment  către locuitorii orașului în care arată că, dacă nu vor fi respectate regulile impuse de protejare împotriva epidemiei Covid – 19, la începutul lunii decembrie s-ar putea ajunge la o incidență a cazurilor active de 6 la mia de locuitori în municipiul reședință de județ, situație în care se va pune problema intrării în carantină.

Prezentăm în cele ce urmează mesajul transmis de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu:

 

Dragi Suceveni,

Din păcate, de la sfârșitul săptămânii trecute am intrat în scenariul roșu. Crește numărul de cazuri progresiv, în fiecare zi. Ieri am ajuns la 3,31 cazuri active la mia de locuitori. Dacă continuăm așa, avem toate șansele să ajungem la începutul lunii decembrie la 6  cazuri active la mia de locuitori, când se poate pune problema intrării în carantină, conform precizărilor făcute de Departamentul pentru Situații de Urgență, la nivel național.

Cât privește activitatea școlară s-a stabilit în conformitate cu ordinele Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, încă din luna august, consiliile de administrație ale școlilor să propună scenariile de funcționare pentru următoarele 14 zile, funcție de cazuistica la fiecare școală, cum de altfel s-a întâmplat.

Dragi suceveni, fac un apel din nou la dumneavoastră!

Să respectăm regulile pentru această epidemie!

Purtatul măștii în primul rând! În spații închise, deschise, în spațiile aglomerate, în birouri. Să păstrăm distanța socială și igiena personală!

Cu riscul de a deveni insuportabil, de a fi înjurat pe rețelele de socializare, voi face tot ce pot să limităm răspândirea acestui virus, nu în ultimul rând, să salvăm cât mai multe vieți omenești.

Pierdem oameni dragi în orașul nostru aproape în fiecare zi. Și niște iresponsabili ne trimit la constituție, că nu respectăm drepturile și libertățile cetățenilor. Aici discutăm de viață și de moarte.

Vă implor dragi suceveni să respectăm regulile, să ajutăm indirect cadrele medicale din Spital, care sunt epuizate în urma bătăliei pe care o duc cu acest virus nemilos de peste jumătate de an.

Doamne ajută-ne să trecem această cumpănă, această perioadă grea din viața orașului nostru!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *