LA MILIȘĂUȚI, AU ÎNCEPUT AZI LUCRĂRILE PENTRU CONSTRUIREA UNUI POD PROVIZORIU PESTE RÂUL SUCEAVA

Guvernul României a alocat, joi 12 iulie 2018, întreaga sumă solicitată pentru reparații la drumurile județene afectate de inundații, în valoare de 5.483.000 milioane lei.
La Milișăuți, vineri 13 iulie au început lucrările pentru construirea unui pod provizoriu peste râul Suceava, ca variantă pentru podul pe DN 2H, care în prezent este închis pentru traficul auto și pietonal.
Podul provizoriu se va realiza prin parteneriat public privat, pe baza unui protocol de colaborare încheiat joi, 12 iulie 2018, între Primăria Orașului Milișăuți și un agent economic.
Această soluție a fost discutată în Comitetul Local pentru Situații de Urgență Milișăuți, întrunit la data de 11 iulie, și aprobată în cadrul ședinței Consiliului Local Milișăuți, din data de 12 iulie 2018.
Se estimează că lucrările la podul provizoriu vor fi finalizate la mijlocul săptămânii viitoare.
Referitor la lucrările de reparații la podul peste râul Suceava de pe DN 2 H, care intră în competența Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, prefectul Mirela Adomnicăi a precizat că nu se poate merge în regim de urgență cu procedura de achiziții, întrucât au fost înaintate 4 oferte, care se deschid astăzi, iar evaluarea lor ar putea dura, nefiind excluse nici contestațiile.
Prefectura Județului Suceava continuă demersurile în vederea alocării de fonduri necesare remedierii distrugerilor produse în urma fenomenelor meteorologice periculoase, din perioada 28 iunie – 9 iulie 2018, se menționează în comunicatul transmis de Biroul de presă al Instituției Prefectului-Județul Suceava.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *