La propunerea președintelui Gheorghe Flutur, CJ Suceava a aprobat asumarea construirii din fonduri europene a centurilor de la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, Suceava și Fălticeni

Astăzi, 27 august,   în ședința de Consiliu Județean, s-a aprobat proiectul propus de președintele Gheorghe Flutur privind asumarea de către Consiliul Județean Suceava a construirii din fonduri europene a centurilor de la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, aferente Autostrăzii Nordului (Suceava – Bistrița – Dej – Baia Mare – Satu Mare), precum și a centurilor municipiilor Suceava și Fălticeni. Hotărârea deliberativului județean prevede împuternicirea președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, de a face toate demersurile la Ministerul Fondurilor Europene și la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 101/2020, pentru înființarea de către Consiliul Județean Suceava a unui organism UIP care să gestioneze construirea centurilor din fonduri europene. Procedurile încep săptămâna viitoare când președintele Gheorghe Flutur se va deplasa la ministerele amintite.

”Aceste centuri au o valoare deosebită pentru fluidizarea traficului și pentru dezvoltarea județului Suceava. Mulțumesc consilierilor județeni pentru votul acordat. Intrăm, practic, într-o nouă etapa de dezvoltare a Sucevei, a Bucovinei”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.