La Suceava Imnul Național, parada militară, soarele și miile de participanți au făcut ca ziua de 1 Decembrie – Ziua Națională, să fie de neuitat

Ziua Națională a României a fost sărbătorită astăzi la Suceava în cele mai frumoase condiții posibile. Cer senin, soare strălucitor, mii de spectatori la manifestările organizate de-a lungul Străzii Ana Ipătescu, cu centrul de greutate lângă Biserica Sfânta Înviere, ostași mândri în uniformele lor, fanfara militară intonând melodii patriotice parcă mai cu avânt decât anii trecuți, lideri ai administrației publice județene și locale, parlamentari, reprezentanți ai partidelor politice și ai serviciilor descentralizate și-au găsit loc cu toții de o parte și de alta a străzii Ana Ipătescu, ”confiscată” câteva ceasuri de la șoferi, oricare ar fi fost aceștia, cu excepția celor care au condus la parada de astăzi mașini militare.

Cu mult înainte de ora 12.00, trotuarele dinspre Parcul Central dar și cel de peste drum, de la intersecția cu Strada Mitropoliei, colț cu Biblioteca Bucovinei și până hăt în vale, dincolo de sensul giratoriu din Piața 22 Decembrie, pe strada Nicolae Bălcescu, s-au strâns mii de suceveni. Cei mai mici, cu stegulețe tricolore  și îmbujorați la față, pe primul rând. Părinții pe rândul al doilea iar bunicii și străbunicii puțintel mai în spate, cu priviri grijulii și cu sufletul deschis, respirând și ei din plin atmosfera de sărbătoare.

Festivitatea a fost deschisă  cu prezentarea onorului către reprezentantul guvernului, subprefectul Silvia Boliacu și comandantului Garnizoanei Suceava, colonel Mugurel Anton.

Înalt Prea Sfințitul Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a oficiat o slujbă religioasă alături de un sobor de preoți care au intonat la urmă urări de La mulți ani! Înaltului prelat Sucevean precum și tuturor românilor.

Au urmat mesajul din partea Guvernului României, a premierului Ludovic Orban, rostit de subprefectul Silvia Boliacu precum și mesajul său personal.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Fluture, a rostit cuvinte emoționante aducând aminte de românii din nordul Bucovinei dar și din Basarabia care suferă acum când în România se sărbătorește Marea Unire, ca zi națională.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a transmis de asemenea un mesaj emoționant, punctând și el faptul că în municipiul reședință de județ oamenii simt patriotic, sute dintre ei arborând steaguri tricolore pe automobile, în balcoanele apartamentelor ori la porțile caselor.

Mesajul general a fost unul optimist și plin de deschidere pentru toți românii.

Au fost prezenți lideri politici din județ, indiferent de apartenența politică: deputatul Ioan Balan vicepreședinte regional al PNL, senatorul Ioan Stan, președinte județean al PSD,  senatorul PSD Virginel Iordache, senatorul Ilie Niță, deputatul Alexandru Băișanu, vicepreședinții CJ Viorel Seredenciuc și Gheorghe Niță, administratorul public al județului Irina Vasilciuc, viceprimarii Sucevei Marian Andronache și Lucian Harșovschi, consilierul județean PNL Laura Cătălina Culipei, consilierul local Ovidiu Milici, etc.

Vă oferim o scurtă galerie foto cu imagini de la Ziua Națională a României așa cum a fost ea sărbătorită astăzi, 1 Decembrie 2019.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *