”La Suceava la Cetate”, târg de tradiții și obiceiuri românești pe platoul Cetății de Scaun, 21-24 iunie 2019

În perioada 21-24 iunie 2019, cu prilejul ”Zilelor Sucevei”, Asociația pentru Promovarea Culturii și Tradițiilor din Bucovina Suceava,  Muzeul  Bucovinei și ExpoTexStil organizează festivalul ”La Suceava la Cetate”, târg de tradiții și obiceiuri românești.

Evenimentul, care se va desfășura în aer liber, are ca scop promovarea produselor tradiționale românești, precum și a micilor artizani, meșteșugari și întreprinzători.

Organizatorii anunță că cei care vor veni la Cetate vor putea petrece momente de relaxare, savurând și achiziționând produse autentice românești din Moldova, Bucovina, Ardeal, Maramureș și Muntenia, realizate în serie mică, după rețete tradiționale. Printre acestea se numără: cârnați afumați, costiță afumată, mici, pastramă de oaie, murături după rețeta bunicii, miere de albine bio, dulcețuri, prăjituri și ciocolată de casă, alune și migdale pralinate, mere glazurate, vinuri alese, bere de casă și artizanală, pâine de casă, zacuscă, cașcaval de casă, brânză de burduf și telemea de oaie, colaci secuiești, plăcinte și turte moldovenești etc. Nu vor lipsi nici produsele de artizanat.

În fiecare seară, atmosfera și buna dispoziție vor fi întreținute de ansambluri și artiști de muzică populară care vor concerta pe scena special amenajată.

Spectacolele folclorice vor fi susținute de artiști populari de prestigiu.: Violeta Cojocaru, Viorica Galan Dumbravă, Alexandru Recolciuc, Ionuț Dobrea, Nicoleta Afrăsinei, Laura Haidău, Alina Vasincu, Tudor Ștefan, Gabriela Teișanu, Ovidiu Svart, Petronela Petruniac, Gheorghiță Ciot, Viorica Duceac și mulți alți valoroși artiști.

Va avea loc și un spectacol de dansuri orientale susținut de Trupa Mirela Dance. Spectacolele vor fi prezentate de Claudia Elena Prindii. Parteneri ai evenimentului sunt BERMAS  Suceava și COTNARI.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *