Lacul de acumulare din fața Primăriei Suceava, curgerea apei pluviale blocată chiar la grilajul de canalizare, protejat cu un dâmb de asfalt înalt de un lat de palmă

Unele probleme  mici iau fața realizărilor mari. Primarul  municipiului Suceava, Ion Lungu a oferit, la finalul conferinței de presă de astăzi,  flori și ciocolată doamnelor și domnișoarelor din mass media suceveană de mărțișor și în întâmpinarea frumoasei zile de 8 Martie. Pentru cele care au absentat, buchetele de flori au fost trimise prin delegați. O bună parte dintre bărbații participanți, dacă nu cumva chiar toți, au fost folosiți ca vectori de transmitere ale acestor mici atenții către soțiile lor.

Doar un singur ingredient suplimentar a făcut ca acest eveniment să nu fie perfect: ploaia matinală din afara Primăriei. Și nu neapărat ploaia, cât lacul de acumulare din fața clădirii, al cărui dig este chiar în fața grilajului canalizării orașului, rămas cu mulți centimetri mai jos sub  cota asfaltului dar protejat de un ”dig” ridicat din mai mulți centimetri de asfalt, pe bulevardul ”Ștefan cel Mare”, după trecerea de pietoni semaforizată din fața Primăriei,  din zona jardinierelor, mergând spre centru.

Când șoferii demarează la culoarea verde, iazul călcat de cauciucurile de iarnă, vară sau din ce anotimp or mai fi, se transformă cât ai clipi într-un mic tsunami autohton care împroașcă  ghetele, pantofii, ciorapii, fustele, pantalonii, buchetele de flori, cu lichidul tulbure din neomologata acumulare de apă  care preia scursurile stradale de la Policlinică spre Areni, și a căror deversare este,  în mod neobișnuit, blocată în drumul spre sistemul de canalizare sucevean  de un dâmbuleț de asfalt, a cărui coamă este cu zece centimetri mai sus decât nivelul străzii.

Avem cunoștință de faptul că intersecția din Areni  este poziționată pe o zonă nu foarte stabilă. Clădirile grele din jur: Primăria, Stadionul, influențează tasarea terenului, se văd de la un an la altul crăpături în carosabil, în acest început de primăvară sunt mai vizibile pe trecerile de pietoni colorate în alb și roșu.

Dar o ajustare a cotei gurii de canalizare din fața Primăriei se poate face fără mare investiție, punând și tasând în preajmă câteva roabe de asfalt, ca soluție provizorie, ori realizându-se, prin orice mijloace tehnice, fără studii de fezabilitate prealabile, racordarea grilajului canalizării cu panta asfaltului pentru că, se știe, urmează ploile de primăvară.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *