Lacul lebedelor pe viu, pe râul Suceava, lângă podul de la Burdujeni

Un spectacol extraordinar al Operei din Sankt Petersburg prezentat pe scena Casei de Cultură din Suceava sâmbătă, 29 decembrie 2018 a însemnat o minunată ocazie pentru suceveni să vizioneze unul dintre cele mai mari spectacole de balet din toate timpurile, ”Lacul Lebedelor”, compoziție a nemuritorului Piotr Ilici Ceaikovski.

Separat de acest deosebit eveniment cultural, un spectacol la fel de minunat este în curs de desfășurare pe micul lac de acumulare ce protejează podul care trece peste râul Suceava, spre cartierul Burdujeni, în zona Bazarului, în municipiul reședință de județ.
Și aici au poposit, la fel de grațioase și tot din ținuturile nordice venite, câteva lebede. Poate chiar în ziua în care balerinele de la Sankt Petersburg au ajuns la Suceava , tot atunci au ajuns și lebedele în zbor, așezându-se elegant pe firul râului Suceava.
Bucurie mare pentru cei care le-au văzut și le-au fotografiat. Avem, din toamnă, mii de pescăruși primiți în gazdă la Suceava, despre care Suceava smartpress a vorbit și a explicat că depozitele de deșeuri atrag astfel de păsări care fac concurență ciorilor, conform explicației oferite de ornitologul rădăuțean Sorin Trelea.

Dar lebede pe apa Sucevei, zile la rând, hrănindu-se grațios din vegetația subacvatică, înseamnă un spectacol mai rar. Poate că temperaturile potrivite le-au permis să facă o haltă lângă podul rutier de la Burdujeni, poate că acumularea de apă a permis dezvoltarea micilor culturi de floră și faună acvatică cu care aceste maiestuoase păsări se hrănesc în drumurile lor anuale de la sud către nord și înapoi ori poate, cine știe, au venit la Suceava să însoțească baletul Operei din Sankt Petersburg, lebedele umane care au prezentat la Suceava un spectacol formidabil, de sfârșit de an, interpretând pe scenă baletul nemuritorului Ceaikovski.

Opt lebede albe și grațioase, cocoloșind un adolescent cu pene încă cenușii, parte din ele, înotau azi pe lângă stâlpii  podului rutier de la Burdujeni, ronțăind vegetația subacvatică, impasibile la smarturile pescarilor ori a celor coborâți cu sacoșe pline din Bazar pe treptele care asigură traficul pietonal provizoriu pe sub pod.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *