„L’Adolescent français”, activitate a elevilor de la Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Economic „D. Cantemir” la Biroul Francez

Biroul francez invită publicul la o altă după-amiază dedicată francofonilor și francofililor. Miercuri, 10 aprilie 2019, ora 17:00, are loc cursul de limbă franceză „Le français, c’est facile!”, destinat copiilor care doresc să se inițieze în tainele limbii franceze. Săptămâna aceasta, lector univ. dr. Mariana Șovea și lectorul de franceză Maxence Caron își propun să facă o incursiune în lumea animalelor domestice. Copiii sunt invitați să cânte, să deseneze, să se joace și, în același timp, să învețe noile noțiuni de limbă franceză, împreună cu ariciul Léo și prietenii lui.

Începând cu ora 18:00, prof. dr. Loredana Mititiuc și prof. Melania Băbescu,împreună cu elevii lor de la Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Economic „D. Cantemir”, propun publicului sucevean activitatea „L’Adolescent français. Dansul, muzica, poezia își dau mâna și în această săptămână pentru a exprima plăcerea de a se exprima în limba franceză și de a promova francofonia proprie. Prezentările „Les stéréotypes de l’adolescent français” și „La journée de l’Europe” vor fi completate cu momente de dans (pe tema Le mépris, de Georges Delerue / Di-gue ding ding, de Michel Legrand), cu recitări din creații personale, dar și din Guillaume Apollinaire sau Arthur Rimbaud, cu cântece (Françoise Hardy – Comment te dire adieu?/ Françoise Gall – Laissez tomber les filles), cu o scenetă  „Le bérêt”, de Fernand Raynaud, dar și cu un număr de dans acrobatic.

Intrarea este liberă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.