Land Rover-ul unui pădurar din Păltinoasa, în flăcări după ce șoarecii i-au ros instalația electrică

Un pădurar gestionar al unui canton silvic din Păltinoasa, a fost ieri la un pas de tragedie după ce automobilul de teren pe care îl conducea a luat foc. Cauza incendiului: șoarecii au ros instalația electrică a mașinii Land Rover pe care bărbatul o folosea doar ocazional pentru incursiuni pe raza respectivului canton silvic.

Sâmbătă dimineață, pe la 9.30, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, au fost sesizați prin 112, de către  un bărbat de 53 ani, din comuna Berchișești, despre faptul că a izbucnit un incendiu la autoturismul său.

Apelantul a fost identificat la Cantonul Silvic “Pârâul Negru” de pe raza localității Păltinoasa. Acesta a declarat faptul că deține un autoturism marca Land Rover pe care îl folosește pentru a circula pe raza pădurii cantonului silvic, care se găsea în apropierea apelantului.

În jurul orei 09.00, pădurarul a condus Land Rover-ul  prin pădure, când a observat ieșind fum de sub capotă.  A reușit să conducă autoturismul afară din pădure, pe un câmp deschis, în apropierea cantonului, după care a sunat la 112 solicitând intervenția unui echipaj de pompieri.

Până la sosirea echipajului bărbatul a reușit să stingă incendiul care a izbucnit provocând distrugerea doar a unor cabluri electrice și a unor piese de cauciuc.

Apelantul a menționat că incendiul a izbucnit de la instalația electrică roasă de șoareci și nu a putut preciza valoarea pagubei întrucât autoturismul era uzat.

Autoturismul respectiv nu era asigurat CASCO, iar proprietarul a solicitat să nu se efectueze cercetări în cauză întrucât nu sunt suspiciuni cu privire la comiterea vreunei fapte de natură penală.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *