Laptele oferit printr-un program public elevilor de la Școala din Bădeuți – Milișăuți, a trimis în spital 9 copii

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Liliana Grădinaru, a anunțat astăzi că nouă copii, elevi ai clasei  a III-a de la școala primară din Bădeuți, orașul Milișăuți, au fost aduși  la spitalul municipal din Rădăuți, primul diagnostic fiind cel de toxiinfecție alimentară, după ce au băut lapte oferit în cadrul școlii, printr-un program public.

Elevii au acuzat dureri abdominale precum și stări de greață, trei dintre ei având și vărsături.

Doctorul Liliana Grădinaru a declarat pentru Monitorul de Suceava că elevii au acuzat dureri abdominale și greață iar trei au avut şi vărsături. „Simptomatologia este uşoară, dar s-a decis ţinerea lor sub supraveghere la Boli infecţioase”, a declarat pentru Monitorul de Suceava  medicul șef responsabil pentru starea de sănătate a locuitorilor din județul Suceava.

Doctorul Liliana Grădinaru a arătat că  acei copii care au băut lapte la școala de la Bădeuți au simțit dinainte că acesta avea un gust ciudat. 

Traian Andronachi, managerul Spitalului municipal Rădăuți , a transmis că cei nouă mici pacienți care au fost aduși la spital au fost  internaţi în secţia de Boli Contagioase.

El a dat asigurări că starea generală a copiilor este bună, precizând  că, dacă toți  au declarat că au băut lapte la școală, probabil aceasta fiind  sursa  îmbolnăvirii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *