Mopan Suceava
Evenimente

Larisa Blanari, a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Ordinul „Mitropolitul Anastasie Crimca”, în cadrul evenimentului „Povestiri din Sfântul Munte” – întâlnire de suflet cu Părintele Pimen Vlad

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, filiala Suceava, și Protopopiatul Suceava I, în colaborare cu Fundația „Ana – Inimă de copil”, au organizat  în seara zilei de vineri, 19 aprilie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințirului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, o întâlnire de suflet cu unul dintre cei mai îndrăgiți părinți români din Sfântul Munte Athos, Grecia. Părintele Pimen Vlad, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacu, s-a aflat în Bucovina pentru le împărtăși credincioșilor acestor meleaguri „Povestiri din Sfântul Munte”, organizatorii propunându-și ca această conferință să fie „o oază de liniște și reflecție, un moment în care timpul își încetinește alergarea, iar sufletele se deschid spre profunzimile învățăturilor duhovnicești”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Cuvântul de bun-venit a fost rostit de moderatorii și prezentatorii acestui eveniment, pr. Andrei Mocanu, îndrumător al studenților ASCOR, și Teodora Andriuc, președinte al Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români, filiala Suceava.

După punerea începutului bun al întâlnirii prin rugăciune, părintele Pimen Vlad le-a vorbit sutelor de spectatori prezenți în sala Prestige Ballroom din Suceava, dar și celor care au urmărit online conferința, despre minunile săvârșite de Maica Domnului în Muntele Athos, despre așezămintele monahale din „Grădina Maicii Domnului”, precum și despre odoarele care le împodobesc, și nu în ultimul rând despre puterea rugăciunii înălțate Născătoarei de Dumnezeu.

Totodată, se arată în comunicatul semnat Irina de Ursachi, părintele Pimen a oferit sfaturi spre folosul duhovnicesc al tinerilor și al familiilor, dragostea de aproapele fiind mereu soluția pentru problemele cotidiene, cu atât mai mult în Postul Paștilor, în această perioadă a urcușului spre Înviere. În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri, părintele stareț a vorbit, între altele, despre prietenie, despre relația cu duhovnicul, dar și despre smerenie și filantropie.

În cadrul evenimentului, pentru activitatea deosebită desfășurată în cadrul Fundației „Ana – inimă de copil”, președinta acesteia, doamna Larisa Blanari, a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Ordinul „Mitropolitul Anastasie Crimca”, întrucât a „urmat exemplul Mitropolitului Anastasie Crimca, cărturar distins și om de cultură polivalent, creator și inovator în arta eclesiastică, jertfelnic lucrător în mijlocul societății moldave ca laic, dar și ca ierarh, milostiv și sensibil față de cei în suferință, de numele căruia se leagă construirea primului spital public din țară, la Suceava, în anul 1619”. Distincția a fost înmânată de către pr. Ionel Doru Budeanu, protoiereu al Protopopiatului Suceava I.

La final, invitatul special al serii a oferit autografe, cei prezenți având ocazia să  procure și cea mai recentă carte a părintelui Pimen Vlad, „Învățături de la Muntele Athos”.

Conferința a fost transmisă în direct pe canalele oficiale de comunicare ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților de către Sectorul Media și Comunicare al Centrului Eparhial Suceava în parteneriat cu Antena 3 Suceava.

Text: https://www.arhiepiscopiasucevei.ro/conferinta-povestiri-din-sfantul-munte-invitat-parintele-pimen-vlad/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0KjhSudezDvJodWHnKMzFyca1t4XL6fi-sCyG9JmYspyxDWn_bFuBb01c_aem_ATr8OkFfX76g52ecI7hpP5IHZowqE_-0EnmooKzzQ-bDCmnn84jsWZioD7uBxunNuWe_Rnih8hIPd1X9zkkDvbzm

Foto: https://www.facebook.com/photo?fbid=342210038873585&set=pcb.342220192205903

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *