LECȚIA DE 10, la Cetatea de Scaun a Sucevei. 10 momente istorice, în prezentări de nota 10, educație muzeală marca Muzeul Național al Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei revine, și în acest an, cu proiectul de educație muzeală „Lecția de 10”, invitând elevii și profesorii la momente de nota 10!

Specialiștii Cetății de Scaun a Sucevei, provoacăă elevii la noi  întâlniri față în față sau on-line, pe teme istorice, unele inedite, în cadrul proiectului „Lecția de 10”.

Inedite și atractive ocazii de completare și aprofundare a culturii generale și a cunoștiințelor de istorie, propunerile MNB reprezintă o alternativă la lecțiile clasice de istorie, îmbinând în mod recreativ informațiile cu jocul, un mare avantaj constituindu-l acela că istoria se prezintă chiar acasă la ea.

Proiectul se adresează elevilor din clasele I – XII, temele abordate fiind adaptate fiecărei grupe de vârstă.

Pentru anul 2022, muzeografii Cetății Sucevei au planificat 10 teme de discuție, câte o temă pentru fiecare lună a anului școlar (nu se vor organiza lecții de istorie în lunile iulie și august).

  1. Ianuarie – Bătălia de la Vaslui
  2. Februarie – Descoperiri arheologice la Cetatea de Scaun a Sucevei
  3. Martie – Sistemul de apărare al Moldovei în timpul lui Ștefan cel Mare
  4. Aprilie – Ascensiunea la tron a lui Ștefan cel Mare
  5. Mai – Intrarea lui Mihai Viteazul în Cetatea de Scaun a Sucevei
  6. Iunie – Aducerea moaștelor Sf. Ioan cel Nou de la Cetatea Albă la Suceava
  7. Septembrie – Petru Rareș și Soliman Magnificul
  8. Octombrie – Asediul polon asupra Cetății de Scaun a Sucevei și bătălia de la Codrii Cosminului
  9. Noiembrie – Moldova și statele vecine între diplomație și confruntare
  10. Decembrie – Bătălia de la Baia

Reprezentanții MNB anunșă că, lecțiile de istorie se pot desfășura atât la Cetatea de Scaun a Sucevei, cu un număr limitat de elevi și cu respectarea tuturor măsurilor sanitare, cât și on – line, folosind aplicația ZOOM.

Aceștia mai transmit că fiecare lecție va fi însoțită de o prezentare media care va rula și pe unul din monitoarele din Casa Custodelui. Astfel, vizitatorii Cetății de Scaun care intră în Casa Custodelui pot urmări și prezentarea.

Cadrele didactice care doresc să participe cu elevii la una din „lecțiile de 10” propuse, trebuie doar să se programeze la numărul de telefon 0784 275644, sau pe adresa de e-mail cetate@muzeulbucovinei.ro

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.