LECŢIA DE 10 la Cetatea de Scaun a Sucevei. Domnitorii, domniţele, armele medievale, atacurile asupra cetăţii redescoperite prin lecţii interactive

Pentru anul 2019, la Muzeul Bucovinei, prin specialiştii de la Cetatea de Scaun are planificate o serie de activități, menite să sublinieze rolul educativ al muzeului. Lecții de istorie, cluburi de lectură, ateliere istorico – didactice, expoziții temporare sau expoziții itinerante la diverse școli din Suceava, toate au ca scop completarea cunoștințelor dobândite în cadrul școlii.

Proiectul educațional „Lecția de 10”, care se desfășoară la Cetatea de Scaun a Sucevei (în incinta Casei Custodelui) este destinat elevilor de școală gimnazială, scopul proiectului educaţional fiind cel de a apropia elevii de disciplina istorie și de a facilita înțelegerea diferitelor contexte istorice sau termeni istorici prin lecţii interactive, în care informaţia se îmbină cu jocul.

„Lecția de 10” este structurată pe 10 capitole din istoria Moldovei,  astfel: 10 domnitori, 9 cetăți din Moldova, 8 ctitorii ștefaniene, 7 dregătorii, 6 arme medievale, 5 domnițe, 4 bătălii importante, 3 atacuri asupra Cetății de Scaun, 2 țări suzerane și Cetatea de Scaun.

Se dorește ca prin  subiectele discutate în cadrul acestor lecții, să stârnim interesul,  curiozitatea precum și dorința elevilor  de a afla mai multe despre un anumit capitol din istoria Moldovei. Fiecare lecție este completată de diferite activități interactive, cum ar fi (realizarea unei machete de cetate din hârtie cartonată, confecționarea de arme medievale din hârtie, puzzle-uri etc.) menite să consolideze cunoștințele acumulate. Materialele necesare pentru aceste activități sunt puse la dispoziție de organizatori.

Modul interactiv de abordare a subiectelor, crearea unui mediu ambiant plăcut și stimulativ, diferitele activități sau exerciții pe care elevii le desfășoară în cadrul fiecărei lecții, sunt tot atâtea motive prin care elevii își pot desăvârși diferite laturi ale educației.

 Pentru participarea la acest proiect este nevoie de programare, cadrul didactic care însoțește grupul de elevi putând opta și pentru lecția de istorie pe care o dorește.

Informații suplimentare despre proiectul educaţional şi programări: la numărul de telefon 0784 275644, persoană de contact muzeograf Paula Moroșanu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *