Mopan Suceava
Educatie

„L’Éducation nous donne des ailes‟/Educaţia ne dă aripi, actvitate a Alianței Franceze din Suceava, în colaborare cu Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară

Miercuri, 11 octombrie 2023, ora 18.00, în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, organizează activitatea „L’Éducation nous donne des ailes‟/Educaţia ne dă aripi coordonată de doamnele profesoare  Ungureanu Nastia, Gvinda Bianca și Giuraniuc Gabriela.

Ca în fiecare an, elevii liceului vor sărbători „Ziua Educației‟ prin activități interesante, ce au rolul de a puncta faptul că educația face parte din viața de zi cu zi a fiecărui om, că dorința de cunoaștere, de educație, de autoeducație face parte din nevoia de dezvoltare, de evoluție a fiecărei persoane. Astfel, prin activități diverse, elevii  vor evidenția importanța educației, rolul dascălilor în dezvoltarea noilor generații și recunoașterea meritelor acestora în formarea valorilor și reperelor morale din cadrul unei societăți.

Manifestarea va reuni un număr de 30 de elevi şi va cuprinde următoarele activităţi: prezentări PPT în limba franceză și limba română despre importanța educației și rolul ei în formarea unei generații de succes (elevele Nesculescu Andreea, Sumăr Ana, Chiribuc Claudia și Nistor Nicoleta- cls. A XII-a D), „L’Arbre inteligent”/„Copacul inteligent” (afiș cu citate despre educație – definiție, rol, importanță),  „Le Prof Idéal”/ „Profesorul Ideal” (tabloul profesorului ideal  în viziunea elevilor), moment artistic (recitare de poezii cu temă și interpretare de melodii – elevele Marta Murgociu, Niță Lavinia, Bianca Aursulesei și elevul Bolohan Ionuț Andrei.

Prin activitatea propusă, doamnele profesor Ungureanu Nastia, Gvinda Bianca și Giuraniuc Gabriela doresc să evidențieze faptul că o educație de calitate reprezintă cheia oricărei reușite profesionale şi să încurajeze creativitatea şi exprimarea liberă a elevilor în calitatea lor de viitorii cetăţeni ai Europei.

Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe adresa facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other