Mopan Suceava
Actualitate

Lemn confiscat și amendă de 2000 de lei șoferului care îl transporta ilicit prin Vicovu de Sus

La data de 17.03.2023, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Calea Cernăuți, pe raza orașului Vicovu de Sus, au identificat in trafic o autoutilitară, transportând material lemnos.

Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat de 33 ani, din comuna Straja.

Conducătorului auto i s-a solicitat să înmâneze documentele personale, ale autoutilitarei şi cele privitoare la materialul lemnos transportat, acesta prezentând un aviz de însoțire a materialului lemnos, pentru cantitatea de 4,094 mc cherestea.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la diferența dintre volumul transportat pe autoutilitară și cel înscris în avizul de însoțire, s-a procedat la conducerea acestuia la Ocolul Silvic Putna-Centrul de prelucrare a lemnului Putna.

Lucrătorii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat, rezultând în plus cantitatea de 1.54 m3 lemn foc specia rășinoase, față de materialul lemnos trecut în avizul de însoțire.

În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantității de   lemn foc, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 2000 lei, conform Legii nr. 171/2010 modificată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *