Lemn confiscat şi sancţiune contravenţională aplicată de poliţişti pentru o societate care a efectuat două transporturi de material lemnos în baza aceluiași aviz de însoțire

La 05.12.2018, în jurul orei 18.30, Poliția municipiului C-lung Moldovenesc a fost sesizată despre faptul că, o autoutilitară transportă ilegal material lemnos, pe raza localității.
În urma măsurilor operative, polițiștii au oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat de 28 de ani, din comuna Vama, care transporta material lemnos și care, a prezentat un aviz de însoțire emis în aceeași zi, pentru cantitatea de 16,16 m.c. lemn de lucru de esență rășinoase.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 17,94 m.c. lemn de lucru de esență rășinoase și nu cea din documente.
În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul a efectuat două transporturi de material lemnos în baza aceluiași aviz de însoțire.
Societatea comercială care a efectuat transportul a fost sancționată contravențional, fiindu-i aplicare 3 amenzi în valoare de 18.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și a altor acte normative, iar cantitatea de 17,94 m.c. lemn de lucru de esență rășinoase în valoare de circa 5.500 lei a fost confiscată și predată în custodie personalului silvic.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *