Lemn de foc, transportat ilegal, depistat de polițiști, la Marginea. Într-un transport verificat erau prea multe lemne, în al doilea caz, prea puține. Șoferii au fost amendați iar lemnul confiscat

A doua parte a acestei săptămâni a fost din nou dedicată de polițiști și comisari ai Gărzii Forestiere urmăririi, prinderii și sancționării sucevenilor care s-au aprovizionat fără acte, cu lemn de foc.
Astfel, sâmbătă 8 decembrie a.c., pe la ora 10.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un localnic de 42 de ani, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, materialului lemnos transportat nu corespundea cu cel din avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta în plus cantitatea de 1,90 m.c. lemn de foc de esență fag, față de cea din documente.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional iar materialul lemnos în valoare de 262 lei, fără T.V.A., a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

În aceeași zi, pe la ora 18.05, o patrulă aparținînd aceleiași secții de poliție rurală din Marginea a oprit pentru control pe aceeași șosea o autoutilitară condusă de un localnic de 56 de ani, care transporta material lemnos.
În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul a mai efectuat un transport de material lemnos, cu același aviz de însoțire, ce a fost verificat de polițiști în jurul orei 14.50 și pe care, agentul constatator a aplicat viza de control.
Astfel, având în vedere faptul că, materialul lemnos identificat în autoutilitară nu corespundea cu cel consemnat în documente și existând suspiciuni cu privire la faptul că, bărbatul de 56 de ani a efectuat transport de material lemnos, în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, în autoutilitară se află cantitatea de 2,6 m.c. lemn de foc din specia fag și nu 3,30 m.c. lemn de foc din speciile molid și fag, conform actelor prezentate pentru control.
Și acest conducător auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei iar materialul lemnos în valoare de 358 lei, fără T.V.A., a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

De menționat că, tot în această săptămână, pe La 5 decembrir a.c., echipe mixte de control formate din poliţiști ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au organizat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţ care desfăşoară activități de exploatare, transport, debitare şi comercializare a materialului lemnos.
Au fost efectuate controale la 2 societăţi comerciale, fiind constatate 3 infracţiuni, toate de evaziune fiscală. În cadrul acțiunii au fost aplicate și 4 sancțiuni contravenționale, toate la Legea nr.171/2010, în valoare de 8.000 lei

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *