Lemn fără acte direcționat de la Bogdănești spre sudul țării, via Moțca. Calculul prejudiciului s-a făcut ”la sânge”: ”33.164,1 lei”, pentru ”51,90 metri cubi de cherestea rășinoase”

Vineri după amiază, săptămâna trecută, pe la ora 17:15, un echipaj din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comuna Vadu Moldovei, ansamblul rutier format din cap tractor și semiremorca, ce era condus de un șofer în vârstă de 38 ani,  din comuna Bogdănești și care era încărcat cu cherestea rășinoase, cu volum total 46,70 metri cubi, conform avizului de însoțire emis la data de 07.03.2019, având cod online cu punct de încărcare o firmă din Bogdănești  destinatar fiind o altă firmăp din județul Suceava.                  

Întrucât existau indicii cu privire la existența unui transport repetat folosind același aviz, ansamblul rutier a fost condus și predat în custodia Ocolului Silvic Râșca. 

În urma verificărilor efectuate în data de 11.03.2019, prin vizualizarea camerelor video existente pe traseul Bogdănești-Moțca, s-a constatat că ansamblul rutier a efectuat în data de 07.03.2019 respectiv 08.03.2019, transporturi pe baza aceluiași aviz.

La Ocolul Silvic Râșca s-a efectuat descărcarea și inventarierea materialului lemnos de către reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava și Ocolului Silvic Râșca, ocazie cu care s-a identificat cantitatea de 51,90 metri cubi de  cherestea rășinoase.

În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională cu amendă în sumă de 5.000 lei a firmei din Bogdănești și confiscarea fizică a cantității de 51,90 metri cubi de  cherestea rășinoase ”în valoare de 33.164,1 lei”, potrivit concuziilor de la fața locului ale anchetatorilor. Greu de priceput cum s-a dibuit prejudiciul de 10 bani, din coada sumei conbstatate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *