Mopan Suceava
Educatie

”Les Couleurs de la Francophonie”, mâine, de la ora 17.00, eveniment organizat de Alianța Franceză Suceava

Miercuri, 27.03.2024, ora 17.00, în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava și Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, organizează activitatea ”Les Couleurs de la Francophonie”, coordonată de profesoarele Sandu Daniela-Cornelia și Munteanu Anamaria.

Activitatea, parte integrantă a proiectului de parteneriat educațional  care se desfășoară în perioada ianuarie – mai 2024,  este inclusă în calendarul activităților dedicate Lunii Francofoniei la Suceava. Francofonia reprezintă o comunitate vastă și vibrantă care îmbrățișează diversitatea culturală, lingvistică și artistică a lumii francofone. Proiectul își propune să celebreze această comunitate plină de culoare și diversitate prin intermediul unei serii de activități educaționale și culturale desfășurate în cadrul instituțiilor partenere.

Aceste activități includ expoziții de desene care promovează creativitatea și expresia artistică, ateliere de scriere creativă în limba franceză care dezvoltă abilitățile de exprimare și imaginația elevilor, vizionări de filme și discuții care explorează rolul și impactul culturii franceze în lumea contemporană, precum și momente artistice precum recitaluri de poezii și interpretări de cântece, care stimulează exprimarea artistică și aprecierea valorilor culturale francofone.

Prin acest proiect, cadrele didactice implicate doresc să promoveze înțelegerea și aprecierea diversității culturale și lingvistice a lumii francofone, contribuind astfel la consolidarea dialogului intercultural și la dezvoltarea unei comunități educaționale și culturale deschise și incluzive.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *