ActualitateEducatie

Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus, o instituție de prestigiu în învățământul din Bucovina. Oferta educațională pentru anul școlar 2023-2024

Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” din orașul Vicovu de Sus și-a deschis porțile pentru o nouă generație de elevi, în această perioadă desfășurându-se înscrierile pentru anul școlar 2023 – 2024.

Instituția de învățământ din Vicovu de Sus a devenit în ultimii ani tot mai atrăgătoare pentru copiii care doresc să urmeze cursuri liceale, iar motivele sunt clare:

Mai întâi, un colectiv de cadre didactice dedicate și competente, care asigură o calitate excelentă a actului de învățământ.

Mai apoi, o bază materială corespunzătoare exigențelor secolului XXI, asigurată printr-o implicare continuă a Primăriei și Consiliului Local Vicovu de Sus.

Și nu în ultimul rând, rezultatele foarte bune pe care absolvenții Liceului Tehnologic ”Ion Nistor” le obțin an de an, atât la Evaluarea Națională, cât și la Examenul de Bacalaureat, ceea ce le asigură posibilitatea de a opta în continuare pentru facultăți de prim rang. Desigur, aceste rezultate sunt strâns legate de celelalte atuuri, amintite anterior.

Astfel se face că Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” are cel mai mare număr de elevi, peste 1900, dintre instituțiile liceale din județul Suceava.

Iar rezultatele la examenul de bacalaureat ale elevilor absolvenți sunt printre cele mai bune, multe colegii tehnice din orașele mai mari, inclusiv din municipiul reședință de județ, având o rată de promovabilitate cu mult mai scăzută.

Astfel, dintr-un număr total de 248 de candidați prezenți, 179 au promovat anul acesta, în sesiunea de vară, examenul de bacalaureat, ceea ce înseamnă o promovabilitate de 72,17%. Dacă ne referim la promoția curentă – absolvenți din acest an – promovabilitatea a fost de 80,48%.

Prezentăm o listă scurtă a absolvenților care au obținut cele mai mari note la examenul de bacalaureat anul acesta.

Trebuie menționat înainte de toate că ANA-MARIA CALANCEA a obținut cea mai mare medie la Examenul de Bacalaureat 2023 – 9.65.

Au fost de asemea 10 elevi care au obținut 11 note de 10 (10 note de 10 la Istorie, o notă de 10 la Geografie).

– BILIBOU BIANCA GEORGIANA (12 F)

– GEORGIŢĂ ALEXANDRA PETRONELA (12 F)

– GHEORGHIŢĂ IONELA GABRIELA (12E)

– GHEORGHIȚĂ IONUȚ ALEXANDRU (12D)

– ISOPESCU NICOLETA (12 D)

– PARASCA BIANCA ELENA (12 E)

– RAILEAN EITHAN IONATAN (12 G)

– SCHIPOR CONSTANTIN (12 E)

– ŢUGUI OANA SALOME 12 F)

– URSACIUC JULIA (12 D)

O notă de 10 la Geografie:

– ŢUGUI OANA SALOME (12 F).

Mai trebuie arătat că procentul de promovabilitate la Evaluarea Națională a fost de 93,61%. Iar Maria Sofia Maloș (VIII A) a obținut media 10.00, fiind printre puținii elevi din județ care se pot lăuda cu o asemenea performanță. Dânsa este un exemplu convingător și pentru că își va continua studiile liceale tot la Liceul Tehnologic ”Ion Nistor”.

 

În 2024, Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” din Vicovu de Sus împlinește 60 de ani de existență.

În 1964, la 1 mai a început construcţia noului local al liceului care a durat 6 luni în condiţiile în care comuna, la acea vreme, Vicovu de Sus, nu era electrificată, iar transporturile s-au efectuat cu căruţe cu roţi de lemn.
Elevii din prima promoţie au zidit alături de muncitori: ziua erau la cursuri, după-amiaza construiau iar noaptea, învăţau la lampă, în internat. Acest efort a fost posibil ca urmare a comunicării dintre conducerea şcolii, profesori şi elevi.

Profesorul Ilie Tipa, primul director al Grupului Şcolar „Ion Nistor”, cum a fost denumit în urmă cu mulți ani liceul din orașul Vicovu de Sus a transmis peste ani un mesaj emoționat, publicat pe pagina de internet a instituției de învățământ:

”Începutul a fost greu dar frumos. Elevii de la început erau foarte apropiaţi de noi, profesorii, iar la întalnirile de 10, 20 şi 30 de ani de la terminarea liceului ne relatează realizari foarte frumoase şi deducem că au îndrăgit această şcoala şi comuna în care au învaţat.
Adresez o chemare din suflet către actualii elevi sa fie demni urmaşi ai celor peste 4.000 de absolvenţi ai liceului, specializaţi într-o diversitate de domenii în care fac faţă cu frumoase rezultate. Să dea Bunul Dumnezeu ca acest liceu să dăinuie peste ani şi ani, fiind un locaş de cultură pentru tinerii de pe toată Valea Sucevei ”
Prezentăm în cele ce urmează oferta educațională a Liceului Tehnologic ”Ion Nistor”, pentru anul școlar 2023 – 2024.

Please follow and like us:

One thought on “Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus, o instituție de prestigiu în învățământul din Bucovina. Oferta educațională pentru anul școlar 2023-2024

  • Petruneac Vasile

    Sunt absolvent al primei promoții-1967.Am stat la internat,am descarcat cărămizi pentru construcția liceului.Primii 2 ani am studiat în clădirea de la intersecția drumului Plai-Laura.Poate e lipsa de modestie,dar am fost șef de promoție.Am ieșit la pensie din postul de prof.de matematica al acestui liceu.Multe succese în continuare.Cu stima Vasile Petruneac

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *