Lichele care vor  să se îmbogățească din criza refugiaților. Apel de la Adrian Popoiu, primarul orașului Siret

Adrian Popoiu, primarul Siretului,  orașul românesc cel mai încercat în aceste zile, a transmis un mesaj prin care atenționează că în zonă bântuie indivizi cu intenții dubioase, care, sub masca actelor de caritate, caută să obțină câștiguri din necazul refugiaților ucraineni.

Este știută vorba: Când cei mai mulți plâng, alții vând batiste. Despre ce se întâmplă dincolo de graniță, la Porubnoie, s-a aflat cum sunt tratați cei care vor să fugă din calea războiului, fiind triați pe bază de șpaga oferită grănicerilor.

Iată că nici România nu duce lipsă de lichele.

Prezentăm în cele ce urmează mesajul primarul orașului Siret, Adrian Popoiu:

 

Atenție la persoanele rău-intenționate!

Am luat la cunoștință de faptul că pe lângă atâția oameni de bine și organizații care vor să sprijine criza refugiaților din Ucraina, există și un alt tip de oameni cu intenții dubioase care se infiltrează printre voluntarii de bună credință și manifestă o totală lipsă de respect pentru munca noastră.

Prin dispeceratul primăriei o persoană care declară că este A.R.S., regizoare care reprezintă mai mulți donatori, a contactat voluntarii noștri, încercând să afle informații cu caracter personal ale persoanelor refugiate și promite servicii de transport gratuite, cazări în Germania, integrare socială pentru un număr deosebit de mare de persoane aflate în nevoie.

Fac un apel la dumneavoastră, la toți cei implicați în sprijinirea refugiaților din Ucraina, deopotrivă autorități, ONG-uri, persoane private, companii, să verificați pe cât posibil colaboratorii, să fiți atenți la distribuirea de informații către alte persoane, să nu vă aventurați în inițiative de “sprijin” pe care nu le cunoașteți sau în care nu aveți încredere.

Vă rog să vă coordonați sprijinul sau donațiile doar cu organizații de renume sau cu autoritățile publice. Este necesar să fim alerți pentru ca ajutorul nostru să se îndrepte cu adevărat către persoanele aflate în nevoie și să nu dăm șansa răuvoitorilor să denatureze acest efort umanitar al nostru, al tuturor!” a transmis pe pagina sa de socializare primarul Adrian Popoiu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.