Licitație pentru platforma betonată destinată autobuzelor electrice, pe imașul cartierului Burdujeni

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat în conferință de presă că  pe data de 10 octombrie este programată o licitație pentru realizarea unei platforme betonate pentru stația de autobuze electrice,  la capătul străzii Căpitan Grigore Andrei de pe imașul cartierului Burdujeni. ”Așa cum s-a aprobat în consiliul local, pentru autobuzele electrice care ar urma să fie aduse în municipiul reședință de județ. Această platformă betonată ar urma să fie construită în decurs de trei luni. Valoarea totală a lucrărilor este de peste 3 milioane de lei. ”Lucrările vor fi începute în această toamnă și vor fi finalizate în primăvară”, a explicat primarul Ion Lungu.
Vor fi turnate pe o suprafață de 9.300 de metri pătrați dale de beton, va fi ridicat un zid de sprijin și un gard, așa cum s-a votat în consiliul local. Anul viitor responsabili europeni vor vizita locația și vor da sau nu viza de finanțare pentru proiectul de achiziționare a celor 55 de autobuze electrice cu bani europeni. Ei vor inspecta platforma betonată care urmează să se realizeze și funcție de calitatea acesteia și a logisticii aferente își vor exprima punctul de vedere în ceea ce privește finanțarea investiției mult așteptate în transportul public de călători în perimetrul municipiului Suceava.
Opinia generală este că, oriunde va fi amplasată această platformă betonată, constituie o locație de preferat aceleia în care SC TPL SA își desfășoară activitatea, cu tot cu divizia de autobuze electrice nou înființată, cu acest istoric de-acum garaj de pe strada Traian Vuia. Oameni maturi de-acum, născuți după 1990, nu înțeleg dacă mesajul ”Ceaușescu Pace”, ca o umbră din trecut, are vreo legătură cu ceea ce se petrece în zilele noastre.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *