Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

Licitații pentru modernizarea infrastructurii rutiere și pentru demararea lucrărilor de refacere a clădirii Palatului Administrativ, anunțate de vicepreședintele Consiliului Județean, Cristi Crețu

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Cristi Crețu, a declarat că instituția pe care o reprezintă are în desfășurare mai multe proceduri de licitație pentru începerea unor investiții importante în modernizarea infrastructurii rutiere, precum și pentru refacerea clădirii Palatului Administrativ, afectată de un incendiu.

Cristi Crețu a precizat că pe 19 mai vor fi deschise ofertele pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor de modernizare pentru drumul Văleni – Stânișoara – Iesle – limită județul Neamț. El a mai spus că un alt drum important pentru care s-a organizat licitația pentru realizarea lucrărilor este DJ 174C Panaci – Bilbor.

El a arătat că ofertele la licitația pentru acest drum vor fi deschise pe 11 mai 2021. Vicepreședintele CJ Suceava a precizat că acest proiect presupune modernizarea infrastructurii rutiere prin asfaltarea drumului DJ 174C, km 0+000 și 3+660 cu o lungime totală de 3,660 km, precum și execuția de rigole, drenuri, podețe, ziduri de sprijin și de căptușire și lucrări de siguranța circulației.

Cristi Crețu a subliniat faptul că după finalizarea acestui drum, distanța dintre Vatra Dornei și București se va scurta cu aproximativ 110 kilometri.

Ambele proiecte pentru modernizarea celor două drumuri județene sunt finanțate prin a doua etapă a Programului Național de Dezvoltare Locală. De asemenea, el a arătat că pe 14 aprilie 2021 vor fi deschise ofertele și la licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru șoseaua de centură a orașului Gura Humorului.

Traseul drumului propus spre finanțare se desprinde din DN 17 – zona km. 216+700, capătul de intrare în orașul Gura Humorului venind dinspre Câmpulung Moldovenesc, trece printr-un pasaj superior peste drumul național precum și calea ferată Comprehensive Core Suceava – Ilva Mică şi se finalizează prin amenajarea unei intersecții la nivel în sensul giratoriu existent în care DN 17 intersectează drumul național DN 2E Spătărești – Păltinoasa.

Cristi Crețu a spus că șoseaua de centură, cu o lungime de 8,57 km, va fi de clasă tehnică II – drumuri expres cu patru benzi de circulație cu separator de sensuri.

Nu în ultimul rând, Cristi Crețu a spus că CJ Suceava a scos la licitație și „Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție” (DALI) pentru clădirea Palatului Administrativ din Suceava, puternic afectată de incendiul din luna martie. „Acest DALI este un studiu de fezabilitate detaliat, iar licitația o organizează Consiliul Județean.

Documentația va fi transmisă apoi către Compania Națională de Investiții care va începe procedurile pentru organizarea licitației pentru proiectare și execuția lucrărilor de refacere a Palatului Administrativ. Trebuie spus că în momentul de față a fost terminată scanarea 3D a clădirii și ne apropiem de finalizarea lucrărilor de acoperire provizorie. Și trebuie subliniat faptul că este vorba despre o acoperire provizorie a Palatului Administrativ pentru a proteja clădirea”, a explicat Cristi Crețu.

El a spus că după finalizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție se vor ști și costurile exacte pentru refacerea Palatului Administrativ. (foto: svnews)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *