Liderul verzilor suceveni, Dan Acibotăriță vrea repatrierea aurului din băncile londoneze, după modelul Poloniei și felicită ironic recepția gropii de gunoi de pe Mestecăniș, chiar de Ziua Bucovinei

Dan Acibotăriță, președintele Partidului Verde (P.V.), Suceava a anunțat printr-un comunicat de presă că Partidul Verde filiala județeană Suceava constituirea unei filiale verde în municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar componența Biroului Executiv P.V. Câmpulung Moldovenesc este următoarea: președintele filialei Vasile State, președinte executiv Lehaci Ștefan, vicepreședinți Cristian Marocico, Mihaela Severin, Mircea Lipotchi, secretar Kurt Kulhanek, membri: Raul Ioan Cailean, Constantin Teodor, Doru Rebenciu, Viorel Stroinac și Florin Duga.

În acest context liderul PV Suceava a transmis și o serie de considerații, din care rezultă recomandarea din partea sa ca România să urmeze exemplul Poloniei și să-și repatrieze aurul din depozitele bancare londoneze. De asemenea, el a apreciat ironic faptul că, chiar de Ziua Bucovinei, s-a semnat recepția la depozitul de deșeuri de pe Mestecăniș.

Prezentăm mai jos opiniile domniei sale, legate de aceste două subiecte:

” Polonia și-a adus acasă 100 de tone de aur din Anglia, iar acest lucru demonstrează forța acestei națiuni. Noi, românii, când am încercat repatrierea aurului din Anglia, repede fel și fel de voci, cu autoritatea, din România, printre care și cea a președintelui, au criticat această idee.

Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că prin acest gest Polonia, o țară cu drepturi la fel de egale ca România în Uniunea Europeană și NATO, a demonstrat lumii că nu-i un popor vasal, supus, ci unul care-și hotărăște singur soarta. România rămâne mai departe o colonie, un punct de desfacere, locul unde politicul local se supune marilor capitale. Bruma de opozitie sau bruma de patriotism s-a topit odată cu realegerea domnului Iohannis, inclusiv prin selectarea propriului guvern.

De asemenea, noi, verzii suceveni, mulțumim liderul liberalilor suceveni pentru frumosul cadou făcut românilor de ziua Unirii Bucovinei cu Țara, si anume semnarea recepției lucrărilor de la groapa de gunoi de pe Mestecăniș. Acea rușine națională, din nefericire, este susținută mai departe de dl. Gheorghe Flutur, ajutat de un fost lider liberal, dl. Valeriu Stoica, bineînțeles pe bani publici, iar ca porția de ”mulțumire” să fie completă, primarul din Câmpulung Moldovenesc,  care este tot liberal, s-a apucat să taie o parte din copacii din municipiul, uite așa de amorul drujbei. Brătienii se răsucesc în mormânt când văd ce realizări au liberalii de astăzi.

La Mulți Ani, România!”

Please follow and like us:

3 comentarii la „Liderul verzilor suceveni, Dan Acibotăriță vrea repatrierea aurului din băncile londoneze, după modelul Poloniei și felicită ironic recepția gropii de gunoi de pe Mestecăniș, chiar de Ziua Bucovinei

 • 1 decembrie 2019 la 15:35
  Permalink

  Nimic neadevărat și toate-s de felicitat, numai ca verdele care critică este destul de veșted, cam gălbejit, aproape mort, mă mir ca mai are glas. Când s-a inceput scobirea Mestecănișului de ce n-a țipat? Că altfel e doar un fâsss electoral ce face el.

  Răspunde
 • 2 decembrie 2019 la 11:25
  Permalink

  S-a țipat, încă din 2013. Verdele niciodată nu se ofilește.

  Răspunde
 • 2 decembrie 2019 la 17:56
  Permalink

  Alo, Partidu lu Verde de Suceava, când un partid viu țipă apăi domle, cade guvernul, cum s-a mai văzut! In rest, vorbe.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *