Linii noi de autobuze electrice pentru cartierele noi de la marginea Sucevei: Linia 23 pentru Laniște, linia 26 pentru Aleea Dumbrăvii

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat astăzi că va fi pusă în circulație de către societatea de transport public local TPL o linie nouă  – Linia 23,  cu  autobuze electrice, pentru cartierul Laniște.

”Din păcate până acum în acest cartier nu am avut transport public local. Acolo este o foarte mare problemă, străzile sunt foarte înguste, am găsit o soluție cu aceste autobuze mici,  înființăm linia 23 Laniște cu 20 de stații, care pleacă de pe strada Gheorghe Cozorici în jos, de lângă biserica Sfântul Vasile, coboară pe strada Traina Popovici și iese pe strada Eroilor, zona Torino și în continuare în oraș.

La fel, înființăm Linia 26, pentru Aleea Dumbrăvii, unde este construit un mini-cartier. Am înființat și pentru această linie 25 de stații de transport public. Vom face publice în perioada următoare traseele pe care vor circula aceste autobuze.

Traseul liniei 15 din Burdujeni Sat va continua și pe strada Dobrilă Eugen, acolo unde se lucrează acum la canalizare iar ulterior strada va fi asfaltată.

”Așteptăm să vină și restul mijloacelor de transport, 7 autobuze mici și 15 autobuze mari, după care vom evalua și vom înființa rute de transport. Toți cetățenii din municipiul Suceava trebuie să beneficieze de transportul public, chiar dacă în anumite zone este ineficient”, a arătat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *